Bahar Detoksu İle Arının


Yine geldi o malum diyet mevsimi . Ne ? Geldi de geçti mi ? 

Normal hatunlar için olabilir. Ama benim gibi kışın doğum yapmış, bebek emzirmeye devam eden ve kilo vermeye bahar aylarında başlayamayan bayanlar , yaza sayılı haftalar kalan şu günlerde eminim diyet listelerine sarılıyordur.

Eğer oldukça fazla kilonuz varsa ve sıkı bir diyete ihtiyaç duyuyorsanız adresiniz kesinlikle internet değil, bir diyetisyen olmalı. Ama eğer birazcık fazlalığınız varsa veya vücudunuzda şişlik olduğunu düşünüyorsanız, bir kaç günlük bir detoks kürü deneyip sonuca bakabilir ve ona göre yolalabilirsiniz. Denemekte yarar var ;)

İyi bir bahar detoksu için diyetisyen Özlem Sert Aydın'ın tavsiyelerine kulak verelim. Bakalım detoks için ip uçları nelermiş ? 
  • Güne ılık limonlu su ile başlayın
Su , sindirim sisteminin çalışmasına destek olur eğer mide veya tansiyon sorununuz yoksa limonlu su ile toksik maddelerini atımını hızlandırmış olacaksınız.
  • Sebzelerin en yeşilini tüketin
Yeşil sebzeler, içeriğindeki klorofilden dolayı kan dolaşımındaki oksijen kapasitesini artırıyor. Yeşil sebzeler enflamasyonu azaltıyor yani ödem atıcı özellikleri var. Ayrıca lif, C vitamini, demir, folik asit içerikleri de oldukça zengin.
  • Balık tüketiminizi artırın
Kırmızı et, sakatat, şarküteri ürünlerinden bir süre uzak durup daha çok balık ve tavuk yemeğe çalışın. Balık ,içeriğindeki omega-3 sayesinde ilkbaharda bağışıklık sisteminizi de güçlendirecek.
  • Alkol, çay ve kafein içeren içeceklerden uzak durun
Vücuttaki toksik madde miktarını artırdıkları için bir süre içmemenizde fayda var. Yerine yeşil çay, ısırgan, ıhlamur desteği almanızı öneririm.
  • Beyaz un yerine tahıllı, kepekli unlu besinler tercih edin
Detoks süresince lif tüketiminizin yüksek olması önemli. Tahıllı, kepekli unla yapılmış ekmek lif ihtiyacımızın bir kısmını karşılayacaktır, ayrıca daha az işlem gördüğü için en sağlıklı ekmek çeşididir.
  • Konserve, salamura ürünleri tüketmeyin
İçeriğindeki yüksek orandaki tuz ve besin değerini kaybetmesinden dolayı bu dönemde konserve ve salamura besinlerden uzak durun, herşeyin tazesini tercih edin. Diyetisyen Özlem Sert Aydın


Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski