Lohusa Kadınların Yemesi Gereken Yiyecekler

 lohusalar için gıdalar

Beynin hipofiz bezi olarak isimlendirilen alanından üretilen prolaktin hormonu, anne sütü üretiminitertipler. Bu hormonun oranı, annenin gerilimli olması halinde belirgin olarak azalır.

Gerilimli annede süt oranı düşer.

Bu niyele anne sütünün fazla fazlaolması hedefiyle her loğusanın çok mutlu olmasını isteriz.

Yeni doğan bebeğine büyük bir özenle bakan, kendisine zaman ayıramadığı gibi, uykusuz da kalan annenin şarkı söyleyip dans etmesi güç olsa da oldukça önemlidir. İlk aylarda bir annenin bebeği için yapacağı en güzel olay, gerilime girmeden fazla fazlaanne sütü oranlarına ulaşmaktır.

Şarkı söyleyerek, doğru ve derli toplu beslenerek, etrafındaki olumsuzlukları olası mümkün oldukça ehemmiyetsemeyerek. Bu hususta tabii ki eşlere ve aile üyelerine çok büyük vazife düşmektedir!

İlk aylarda birçok annenin depresif olması naturaldır, bu nedenden dolayı anneye karşı herkesin oldukça anlayışlı olması lazım olur.

Lohusa için gıda tavsiyeleri

Loğusa her zamanminimum3 litre olmak koşuluyla fazla fazlasıvı almalıdır. Çok Fazla hoşaf ve komposto, bu sayede minerallerden varlıklı kuru kayısı ve kuru erik tüketilmelidir. gündüzleri her zamanbir yumurta kuraldır, zira bedenin üretemediği ve de besinlerle alınması ön görülenbütün protein unsurları yumurtada mevcuttur. Peynir, reçel, bal, domates ve maydanoz gündüz mönüsünün başka öğeleridır.

Her gün et tüketilmelidir: balık, hindi, kuzu eti ihmal edilmemesi gerekir.

Makarna ve abartılı olmayan oranlarda yoğurt tüketilmelidir.

Üzüm, mandalina, armut, şeftali, kayısı, kiraz, maltaeriği, Trabzon hurması çiğ olarak fazla fazlaoranda tüketilebilecek meyvelerdir.

Salata olarak domates, marul, maydanoz, dereotu ve mısır tercih edilmelidir.

Taze fasulye, ıspanak, semizotu, kabak, bezelye, bamya ve enginar, fazla fazlafazla fazlatüketilmesi ön görülensebzelerdir.

Hem annede hatta bebekte bağırsak gazı ve de kabızlık oluşmaması hedefiyle annenin sakınmasını istediğimiz besinler şu şekildedir:

Öncelik ile süt ve sütlü tatlılar (sütteki laktoza karşı hassasiyet varsa yoğurt ve peynir dahil), gazlı meşrubatlar, alkollü meşrubatlar, bakliyat, soğan, soya, turp, brokoli, her tür lahana, karnabahar, patlıcan; ilaveten elma, muz, karpuz, kavun, havuç, ramazan pidesi gibi mayalı hamurlar, kereviz ve salatalık.

Lohusa için şifalı ot tavsiyeleri


Geleneksel olarak loğusalara anne sütü fazlalaşsın diye düşünülerek detaylı otlar tavsiye edilegelmiştir. Çok Fazla sıvı alması ön görülenloğusanın çemenotu (Trigoruella foenum-graecum) ve rezene (Foeniculum vulgare) sahibi olan şifalı ot karışımları tüketmesi, anne sütü oluşumunu  artırabilir. Granül biçiminde eczanelerde satılmakta olan bu karışım, şayet loğusada alerji veya şeker hastalığı sahip olunan değilse günde 3-4 fincan oranında tavsiye edilebilir. Isırganotu, rezene, kokusuz tablet biçiminde hazırlanmış sarımsak özü ve malt da loğusaların anne sütünün yükselişinde yarar sağladığını söyledikleri bitkisel katkılara misal olabilmektedir.

Çalışan anneler

Çalışan anneler, bebeklerine anne sütü vermeye devam edeceklerinden işyerinde anne sütü sağıp evine taşımak mecburiyetindedırlar. Öncelik ile iş ortamı içinde fikirlerin anne sütü üstünde yoğunlaşması güçlaşacağından, annenin sütünü iş ortamında da derli toplu sağması, prolaktin oluşumunu  olumlu tesirleyecektir. Sağılan süt bir biberon içinde bir buzdolabının normal rafında 24 saat süre ile durabilir. Akşam iş dönüşü anne sütü sahibi olan biberon bir termos içinde taşınmalıdır. Biberonun üstünde sütün sağılmış olduğu saat yazılı olması gereklidir. Eve gelince biberon gene buzdolabının rafına yerleştirilmeli ve sağılma saatini 24 saatten çok aşmamak koşuluyla bebeğe verilmelidir.

Uzun süreli gizlenmesi plan edilen anne sütü makul saklama kaplarında derin donsafcuda 4 ay süre ile saklanabilmekte. Anne sütü derin donsafcudan çıkartıldığında oda sıcaklığında çözdürülmeli, bir biberon ısıtıcısına konularak makul ısıya getirilmelidir.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski