Burçlar Değişti ! Yeni Burcunuz Hangisi ?

burçlar değişti

Bazılarınızın 'bize ne ?' dediğini duyar gibiyim, ama şahsen, bizzat özelliklerini taşıdığım Oğlak burcundan, pek de hazzetmediğim Yay burcuna kaydığımı iddia eden bu görüşün, ne dediğine kulak tıkamak pek işime gelmedi ! Bir bakalım, neymiş bu burçların değişme meselesi :

Dusseldorf Üniversitesi boyundan büyük işlere kalkışaraktan bir araştırma yapmış. Araştırmaya göre burçlar için sıfır noktası sayılan 21 Mart noktası, yörüngedeki oynama nedeniyle her yıl kayıyormuş. Antik çağdaki gökbilimciler bu kaymayı hesaba katmadıkları için her yıl batıya doğru kayan yörünge, yüzyıllar içerisinde 36 derecelik bir sapmaya sebep olmuş. Nihayetinde 2200 yıl içerisinde burçlar yörüngesinde %10 oranında bir sapma (yani yeni bir burç seviyesi kadar)  meydana gelmiş. Ortaya çıkan bu 13. burca da yılan burcu adını vermişler !

İşte Alman araştırmacılara göre yeni burç takvimimiz :


Oğlak: 20 Ocak-16 Şubat
Kova: 16 Şubat-11 Mart
Balık: 11 Mart-18 Nisan
Koç: 19 Nisan-13 Mayıs
Boğa: 13 Mayıs-21 Haziran
İkizler: 21 Haziran-20
Temmuz Aslan: 10 Ağustos-16 Eylül
Başak: 16 Eylül-30 Ekim
Akrep: 23 Kasım-29 Kasım
Yay: 17 Aralık-20 Ocak
Yılan: 29 Kasım-17 Aralık
Ne diyelim, yeni burcunuz hayırlı olsun, ben OĞLAK olmaktan gayet memnunum, pek tabii böyle bir değişikliği, bilimsel bir dayanağı olsa bile kabul etmiyorum. Öyle de inatçı bir insanım ! İşte, bildiğiniz oğlak !!!

(kaynak : milliyet.com)

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski