Boyalı Merdivenler Krizi Çözüldü


Yaklaşık 1 haftadır kriz haline dönüşen Cihangir'deki boyalı merdivenlere çözüm bulundu !

Haberlerde ilk izlediğimde benim de çok hoşuma gitmişti. Zaten hemen 1 gün sonrasında merdivenlerin fotoğraf çektirmek isteyenlerin akınına uğraması, başkalarının da bu uygulamadan hoşnut olduğunu gösteriyordu. Ama o renklerin ömrü uzun sürmedi. Aynı gece merdivenler belediye kararıyla griye boyandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan , mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine boyama kararı aldıklarını belirtti. 

Griye dönüşümün bir sonraki gecesi aynı merdivenler tekrar gökkuşağı renklerine boyandı.  E tabii bu kriz ülke gündemine oturdu, sosyal medyada çok konuşuldu, Belediye başkanına tepkiler yağdı falan filan. Beyoğlu Belediyesi ise yaşanan gelişmeler üzerine mahalle sakinlerinin de onayını alarak  gece yarısı merdivenleri tekrar gökkuşağı renklerine boyadı. 

Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan konuyla ilgili açıklama yaparak, Hüseyin Çetinel isimli mahalle sakininin , belediye ve semt sakinleriyle iletişim kurmadan kendi inisiyatifleriyle merdivenleri boyadıklarını, izin alınmadığı için bu durumun yasal mevzuata aykırı olduğunu belirtti. Gece yarısı başkanlıkta yapılan toplantı ile merdivenlerin tekrar renklendirme kararının alındığını, bu renklendirmenin Beyoğlu'ndaki başka noktalarda da yapılabileceğini belirtti. 

Hasılı kelam sorun aşıldı. E biraz da meşakkatli olduğu aşikar. Cihangir sakinleri merdivenlerini güle güle eskitsin, gözümüz kalmadı değil !

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski