Cildimiz İçin Kötü Sayılabilecek Alışkanlıklar


 Sivilceleri Sıkmak 

Sivilceyi sıkmak enfeksiyonun tüm cildinize yayılmasına sebep olmaktadır. Bunun sonucunda ise iltihap cilde yayılarak daha fazla sivilcenin oluşmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle, sivilcelerinizi sağlıklı ve kusursuz bir cilde sahip olabilmek için kesinlikle sıkmamalısınız. 

 
Sigara İçmek 

Cildinizdeki kan akışını azaltmakta ve kana ve cilde direkt olarak toksik maddeye maruz bırakmaktadır. Bu sebeple sigara tüketmek cildinize yapabileceğiniz en büyük kötülüktür. 
 

Uyku Düzensizliği 

Kişinin; enerjisini yükseltebilmesi, metabolizmasını hızlandırabilmesi ve ruh sağlığını koruyabilmesi açısından günde 7-8 saat kadar bir uykuya ihtiyacı bulunmaktadır. Eğer uyku düzeninize dikkat etmezseniz göz altı şişlikleri, morlukları ve donuk bir cilde sahip olursunuz. 
 

Aşırı Sıcak Su ile Duş Almak 

Aşırı sıcak su ile duş almak cildimiz açısından çok kötü bir alışkanlıktır. Çünkü yüzümüz hassastır ve sıvak su kılcal damarları zayıflatarak cildin kırmızı renkte ve çok kuru olmasına sebep olmaktadır. 
 

Yüzü Çok Fazla Yıkamak 

Yüzü çok fazla yıkamak çatlak ve kuru ciltlere sebebiyet vermektedir. Bunun sonucunda ise kırışıklık ve kuru bir cilt oluşmaktadır. 

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski