Bebek Arabaları


bebek arabası fiyatları

Bebek arabaları , anne ve babaların yeni doğan bebek ihtiyaçlarını gidermek için listenin ön sıralarında tuttukları önemli araçlardandır. Peki bebeklerinin ve kendilerinin yararına olacağını düşünülen bu araca ailelerin gerçekten ihtiyacı var mı?

Bu sorunun cevabı kimine göre evet kimine göre ilk 6 ay için hayır !

Gelin birlikte bu sorunun kapsamlı yanıtını bulmaya çalışalım.

Bildiğiniz gibi bebek arabası kullanmanın amacı, yürürken hem bebeğiniz hem de kendinizin rahatı için taşımayı kolay hale gitmektir. Fakat ilk 6 ay için araba yerine daha çok bebek kanguru taşıyıcı ya da bebek puseti tarzında ürünler ile taşıma yapmak durumundansınız. Bu yüzden sadece onu satın alıp araba almaktan vazgeçebilirsiniz. Yalnız yine bu şekilde taşıma sizi zorlayabilir. Sıklıkla dışarı çıkacaksanız özellikle yaz bebekleri için söylemek gerekirse puseti içerisinde barındıran bebek arabası tercih etmeniz öneririm.

Yukarıda belirttiğim gibi bu sorunun cevabı aslında tamamen isteğinize bağlı. Fakat yine de aşağıdaki sebeplerden ötürü tercihinizi erken olacak şekilde kullanabilirsiniz.

Bebek arabası neden gereklidir ?

Anne ve babaya taşıma kolaylığı sağlar. Gideceğiniz yere kucakta taşımaya nazaran daha az yorularak gidebilirsiniz.

Bebeğin konforlu bir şekilde yolculuk etmesini sağlar. İyi ve kaliteli bir ürün rahatsız edici olmayacaktır.

Her şeyden önce güvenlik konusunda size yardımcı olur. Güneş ışığı, yağmur gibi çevresel etkilerden koruyabileceği gibi dışarda oturup bir şeyler içmek istediğinizde kahve, çay gibi sulu şeylerin dökülmesi durumuna karşı kucakta taşımaya göre koruma sağlar.

Yolculuk sırasında bazı eşyaları rahatlıkla taşımanızı kolaylaştırır. İlave kıyafet, biberon gibi malzemeleri kucakta taşımak yerine arabada rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Rahat alışveriş yapmanıza imkan verir.Örneğin bir markete gittiğinizde ihtiyaçlarınızı alırken iki elinizi kullanabilir ve alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Şimdi ise gelelim bebek arabaları seçimi konusuna :

Tavsiye Bebek Arabası Modelleri : Kraft Bebek Arabası Modelleri

bebek arabası

Doğru Bebek Arabası Seçimi

Yeni doğan bebeklerin yanı sıra, 3 – 4 yaşındaki çocuklar için de kullanıma uygun olan bebek arabaları günümüzde farklı modellerde ve genişliklerde üretilmektedir. İhtiyaca uygun modellerin bulunması bu nedenle pek de zor olmaz. Aileler seçim yapacak oldukları zaman bir takım hususları göz önünde bulundurursa, kullanım sırasında herhangi bir zorluk da yaşanmayacaktır. Üstelik ihtiyaca göre yapılan seçimler, fazla masraflardan kaçınma konusunda da size yardım eder. Böylece uzun bir süre boyunca kullanılacak olan bir ürünü satın almış olursunuz.

Bebek arabaları satın alacağınızda, güvenlik konusunda son derece dikkatli olmanız gerekir. Çocuğunuz araba içerisindeki güvenliği oldukça önemlidir. Bu nedenle araba satın alırken üretim yapan firmaya, kullanılan kumaşlara ve metal aksamın kalitesine dikkat etmeniz gerekir. Arabada kullanılan parçalar dayanıklı olursa güvenlik sağlanabilir. Aynı zamanda bebeği hem omuz hem de belinden kavrayacak olan emniyet kemerine sahip modeller daha uygun seçenekler halindedir.

Ebeveynler tek başına oldukları zamanda bebek arabalarını kullanacak oldukları için, ürünlerin kolayca açılıp kapanabilmesi de önemli noktalardan birisidir. Bu konuya dikkat eden bazı bebek arabaları üreten firmalar, tek elle açılıp kapanan modelleri piyasaya sürmektedir. Bebek arabasının kolayca açılıp kapanabilmesi ve kapandığı zaman fazla yer kaplamaması da kullanım kolaylığı açısından gerekli olmaktadır. Aynı zamanda bazı modeller çift yönlü kullanıma sahiptir. Yani bebeğinizin yüzü size dönük olarak da seyahat gerçekleştirme şansınız bulunur. Üretilen bazı modeller üzerinde oto koltuğu ya da taşıma koltuğu da yer almaktadır. Bu üniteler bebeğiniz belli bir yaşa gelene kadar kullanılabilir ve daha sonra çıkartılması da mümkündür.

Anne ve babaların rahat kullanımının yanı sıra, bebeklerin de sahip olacağı konfor oldukça önemlidir. Oturma şiltesinin kalın olması, sırt dayanaklarının ayarlanabilmesi, kademeli tenteye sahip olması ve ön tepsisinin bulunması bebeğin konforu için dikkat etmeniz gereken fonksiyonlar içerisinde yerini alır.

Bebek arabaları satın alacağınız zaman ürünün garanti belgesine de dikkat etmelisiniz. Satın almış olduğunuz ürün için servis imkânı varsa, çeşitli arızalar ile karşılaşmanız durumunda servis sayesinde bunların üstesinden gelebilirsiniz.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski