Zayıflama Hareketleri

zayıflama hareketi


    Zayıflama hareketi olarak bilinen birçok hareket esasında zayıflama hareketleri değildir. Bunlar yağ eritme yöntemleri için kullanılan hareketlerin bir kombinasyonunu oluşturmaktadır. Yağ yakılması ile birlikte kişinin harcadığı kalori sonucunda aynı zamanda zayıflama oluşur. İnsanların bu alanda yaptığı birkaç hareketi sizinle birlikte inceleyelim. Hareketlerin tanıtımını yapmadan önce kendi vücut sağlınız için en olumlu olan hareketleri seçmeniz son derece önemli, bu ayrıntıya dikkat etmeyi unutmayalım.

Tavsiye : Dans Ederek Zayıflama yazısını da okumanızı tavsiye ederim.

1.    Zayıflama Hareketi

 Ellerimizi ön tarafa doğru uzatarak yukarı ve aşağı biçimde oynatmak ve devamında ise kollarımızı yana doğru paralel bir biçimde açarak açıp kapatmak olacaktır.

2.    Zayıflama Hareketi

 Kollarımızı yukarı doğru kaldırırken bacaklarımız dik tutarak eğiliyoruz ve ayak parmaklarımızın uçlarına dokunmaya çalışıyoruz.

3.    Zayıflama Hareketi

 Kollarımızı uzatarak yine ayaklarımızı dik tutacak bir şekilde sağ ve sol tarafımıza doğru eğilerek yere dokunmaya çalışıyoruz.

4.    Zayıflama Hareketi

 Kollarımızı ileri doğru uzatarak yere çömelip kalkmaya çalışıyoruz. Bu hareketi yaparken ilk başlarda zorlanabiliriz.

5.    Zayıflama Hareketleri

 Ayakta dik durur vaziyette iken bacağımızı kırmadan ilk önce sağ sonra sol bacak olmak üzere öne ve arkaya doğru uzatıyoruz. Mümkün olduğunca yükseğe kaldırarak bu hareketi tamamlayalım.

6.    Zayıflama Hareketleri

 Yere uzanıp yüz üstü yatıyoruz ve yine ilk önce sağ ve sonra sol olmak üzere ayağımız geriye doğdu kaldırıyoruz. Bu arada ellerimiz yan tarafta vücudumuza bitişik bir vaziyette duracak.

7.    Zayıflama Hareketleri

 Yine yüz üstü uzanırken ellerimiz ile vücudumuzu şınav çeker gibi kaldırıp indiriyoruz. Tek fark bel ve aşağı kısmımız hareket etmeyecek.

8.    Zayıflama Hareketleri

 Yerde sırt üstü dönerek uzanıyoruz ve ayaklarımızı 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde kaldırıp 5-10 saniye bekliyoruz. Sonra indiriyoruz

9.    Zayıflama Hareketleri

 Sırt üstü uzandığımız yerden herkesin bildiği ve karın kasları için olmaz ise olmazlardan mekik çekiyoruz.

10.    Zayıflama Hareketleri

 Sırt üstü uzanır vaziyette iken bacaklarımızı iyice kendimize doğru çekiyoruz ve ayaklarımızı bir sağa bir sola bitişik bir biçimde değdirmeye çalışıyoruz.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski