Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Hamilelikte Cinsiyet Nasıl Belirlenir?


 hamilelikte bebeğin cinsiyetini öğrenmek


Gebe Kalabilmek

Şükürler olsun! Aslında bunun gerçekleşeceğine bir türlü inanamamıştınız, hamile kaldığınızı öğrenmek sizi de, eşinizi de birhafif sarstı. Bebek beklediğinizi öğrendiğiniz an, şaşılacak derecede heyecan uyandırıcı bir andır. Elbette her zamanbinlerce insanın başına geliyor; fakat, o an siz bunu bir tek kendiniz yaşıyormuş gibi hisseöğütiniz.

Hamile Olduğunuzu Anlismiğınızda

İçinizde derinlerde bir yerlerde minicik bir hücre yumağının yaşamınızı edebiyete dek değiştireceğinden şiddetle kuşkulenirsiniz; ancak bundan şimdilik emin olamhafifsınız.
Bhafifı anne adayları hamile olduklarını “bilirler’ ama, büyük fazlalığı döllenmeden aşağı yukarı on dört gün sonraya kadar bunu idrak edemezler. Adetinizin geciktiğini fark etmeniz hamile olabileceğinizin ilk işaretidir. Buna karşın, çok sık rastlanmasa da, hamileyken bile âdet görmeniz mümkün olabilir. Eğer gebelik testiniz pozitif çıkarsa ve âdet görmeye devam eöğüteniz, bu hali hekiminizle görüşmelisiniz.

Gebelik testleri
Birçok insan marketten veya eczaniye gebelik testleri alır ve şunları evde uygular. Eğer dilerseniz, hekiminize gidip onun kontrolünde gebelik testi yaptırabilirsiniz. Sağlık kurumlan da evde oluşturular testlerin çok aynısını kullanmaktalar. En esas gebelik testi ıdrarmızdaki HCG (human chorionic gonadotrophin) hormonunu denetler. Test çubuğunun üstüne damlatacağınız bir oran idrar, kısa pencerede renk değişimi kalmasını sağlar ve bu da, hamile olduğunuz manasına gelebilir. Eğer küçücük pencerede hiçbir renk değişimi olmhafifsa, netice negatif demektir. Âdet görmeniz ön görülengünde bu leşti uygularsanız bhafifen fazlaca az bir renk değişimiyle karşılaşabilirsiniz. Bu testin neticesi pozitiftir, tekrar de birkaç gün içerisinde tekrar yinelamak isteyebilirsiniz. Test neticesi negatif çıkar, fakat siz hâlâ kendinizi hamile gibi hissetmeye devam eöğüteniz, birkaç gün sonra tesri yine uygulayın. Hâlâ kuşkunuz kalırsa, hekiminiz size kan restleri uygulayarak net tanıyı koyacaktır.

Diğer Hamilelik Belirtileri


Birçok anne adayı, hamileliğin ilk zamanlarınde hiçbir değişiklik hissetmezler. Bhafifı anne adaylarıysa gebeliğin birtakım sendromlarıni fark ederler.

– Daha sık idrara çıkma gereksinimi hissederler
– Sabah yorgunlukları olur.
– Ağızda garip bir tat ( metalik bir tat )
– Mide bulantısı
– Göğüs uçlarının titizlaşması ve uçlarının koyulaşması
– Yemek kokusunun ağırlaşması, mide bulandırması
Bhafifı anne adayları eşinin koktuğunu belirtmektedirler.

Doğum Döneminın Hesaplanması

Ortalama hamilelik zamanı, gebeliğin başlangıcından itibaren 26b gündür. Gebeliğin tam anlamıyla ne vakit gerçekleştiğini bilmek güç olmasından, doğum süresi genelde son âdetinizin ilk gününden itibaren hesaplanır. Bu da sizin ön görüi doğum yapma tarihinizin, son âdetinizin ilk gününden 280 gün sonraya denk gelmesi demektir.
Tahmini doğum süresinizı hesaplamak için, son âdetinizin ilk gününü, yandaki tablonun sol doğrultusundaki sütunlardan bulun.
Bu tarihin sağ yanındaki komşu sütunda yhafifan tarih, sizin ön görüi doğum yapma tarihinizdir.
Bunun yalnızca bir ön görü olduğunu ve kolayte oldukça az bebeğin verilen tarihle doğduğunu unutmamalısınız. Âdet periyotlarınız 28 günde bir yinelanmıyorsa, doğum yapma tarihinizi eskiden öngörmek zahmetlidir. Doktorlar normal hamilelik zamanını 38-42 hafta aralığı olarak kabul ederler.

Bebeklerde Cinsiyet Nasıl Belirlenir?

Bu yeni insanı dünyaya getirirken, siz ve eşiniz malzemeyi yarı yarıya sağlarsınız ve genleriniz eşi benzeri olmayan bir şekilde tekrar sistemlenir. Sadece türiyet belirlenirken sizin ve eşinizin genleri değişik çalışır. Kisminin ürettiği her yumurta X kromozomu taşır; zira, dişiliğin kalıtsal kodu XX’tir. Fakat sperm, İki ‘değişik şekilde gelir: X kromozomu taşıyan sperm (yumurtayla birleşince bebek kız olur) ve Y kromozomu taşıyan sperm (bu halde bebek erkek olur). Böylece çocuğunuzun kız mı, yoksa erkek mi olacağı, siz daha hamile kaldığınızı bile fark etmeden evvelce, döllenme esnasında belirlenmiş olur.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski