Şeker Yerine Tüketilebilecek Olan Besinler

 Günlük yaşamda tüketilmekte olan yiyeceklerde bulunan şeker, vücutta direkt olarak yağa dönüşmektedir. Gerek kahve, çay gibi içeceklerin içerisine ilave edilen şekerler gerekse tatlıların içerisinde bulunan şekerler basit şeker olarak adlandırılmaktadır. Bu şekerlerin vücuda hiçbir faydası bulunmamaktadır. Hatta vücuda birçok zarar vermektedir. Bu yazıda siz değerli okurlarımızla, şekerin vücuda vereceği zararları önlemek için şeker yerine tüketilebilecek bazı besinlerden bahsedeceğiz. 

 

şeker yerine besinler


 

Bal 


Bal, şeker ihtiyacını karşılayan muhteşem bir gıdadır. Fakat burada balın doğal ve gerçek olmasına dikkat etmek gerekir. Eğer çayınızı şekersiz içmekte zorlanıyorsanız; bal, sizin için mükemmel bir çözüm olacaktır. 


Pekmez 


Pekmez, vücut için gerekli tüm mineralleri karşılamaktadır. Aynı zamanda; kalsiyum, demir, potasyum, bakır ve magnezyum bakımından da oldukça zengindir. Pekmezi de yine çayınızı tatlandırma amacıyla kullanabilirsiniz. 


Tarçın 


Tarçın, kan şekerini dengeleyici özelliğe sahiptir. Tatlılarda, yemeklerde ve içeceklerde kullanılmaktadır. 


Meyan kökü 


Meyan kökü, şekerden çok daha fazla tatlı bir besindir. Meyan kökü çubuğunu, çayınız ile birlikte kaynamaya bıraktığınızda, çayınızın tatlandığını hissedersiniz. 


Kuru üzüm 


Kuru üzüm, kalorisi düşük bir besin değildir. Ancak şeker ihtiyacını karşılayan bir besin olduğu için, diyet listelerinde sıkça kendisini göstermektedir. Ayrıca kuru üzüm, kan şekerini aniden yükseltmez bu sebeple, kişide tokluk hissi yaratır. 


Kişniş 


Kişniş, diyabet metabolizmasını düzenlemektedir. Bu sebeple, şeker ihtiyacının karşılanmasında önemli bir etkiye sahiptir. 

 

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski