Unutkanlığı Gidermenin Yolları

 

unutkanlık nasıl geçer?

Günümüzde en çok yaşanmakta olan problemlerden biri unutkanlıktır. Yaş ilerledikçe yaşanan küçük unutkanlıklar ile ciddi bellek kayıpları birbirleri ile karıştırılmaktadır. 

Uzman kişilerce dinç ve sağlam bir beyine sahip olmanın kuralları belirtilmektedir. 
Bu kurallar: 
 

Stresi kontrol altına alın. 

 
Stresi kontrol altına almak; iyi yönetebilmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Ölçülü ve kontrollü bir stres odaklanmayı arttırırken; kontrolsüz ve uzun süre devam eden stres unutkanlığı tetiklemektedir. Bu nedenle stresi kontrol altına almak unutkanlığı önlemek açısından oldukça önemlidir. 
 

Yeni şeyler öğrenmekten vazgeçmeyin. 

 
Bilgi ve becerilerinizi arttırmaktan hiç bir zaman vazgeçmeyin. Çünkü, yeni şeyler öğrenmeye çalışmak beynin egzersizleridir. Yeni bir dil öğrenmek, şiir ezberlemek, şarkı söylemek, bulmaca çözmek unutkanlığın oluşmasını önlemektedir. 
 

Vitamin takviyesi alın. 

 
Yeteri kadar B vitamini ve B12 vitamini almaya çalışın. 
 
Kaliteli bir uykuya sahip olun. 
 
Günde 8 saat uyumak kaliteli bir uykuya sahip olmanızı sağlar. Beyin öğrenmiş olduğu bilgileri kaliteli uyku sayesinde pekiştirmektedir. Uyku uzun süreli bellekte çok önemli bir yere sahiptir. 
 

Tembel olmayın. 

 
Özellikle televizyon izlemek gibi pasif faaliyetlerden uzaklaşın. Bu gibi faaliyetler hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınızı etkilemektedir. 

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski