Taşıt Tutması Nasıl Önlenir

 Pek çok insanın yolculuk sırasında en büyük sıkıntılarından biri taşıt tutmasıdır. Özellikle araba ve gemi gibi yolculuklarda ortaya çıkan bu durum, yolculuğun adeta zehir olmasına neden olabilir. Öncelikle mide bulantısı olmak üzere, terleme, baş dönmesi, üşüme gibi sıkıntıları oluşturabilir. Taşıt tutmasının ortaya çıkış nedeni ise, otonom sinir sistemindeki bir dengesizlikten kaynaklanıyor.

araba tutmasını önlemek için ne yapılır

Araba Tutması Nasıl Önlenir?

 Araç tutmasını önlemek için bazı insanlar genel olarak ilaç kullanmayı tercih edebiliyor. Tabi ilacın etkisi geçtikten sonra tekrar bu sıkıntıların ortaya çıkması mümkündür. Oysa birkaç basit adımla da araç tutmasının önüne geçebilirsiniz.

Yolculuk öncesi yediğiniz yemeklerin yağlı olmamasına özen gösterin. Yolculukta bulantı çekmemek adına hafif tarzlı yiyecekler tüketin.
Bulantının oluşmaması için uykunuzu almanız çok önemlidir. Bu yüzden sadece uykunuzu almaya odaklanarak, yolculuğa hazır hale gelmelisiniz.
Şeker mide bulantısına karşı etkili olan yöntemlerden biridir. Yolculuk sırasında içmek için kendinize şekerli su hazırlayabilirsiniz.
Aç karnına yolculuğa çıktığınızda midenizin bulanmayacağını düşünebilirsiniz. Ama bu düşünce oldukça yanlıştır. Aç olduğunuzda midenizin daha çok bulacağını söylemek doğru olur.
Araç içinde daha hareketsiz kalmaya çalışın. Özellikle başınızı mümkün olduğu kadar sabit bırakın.
Kahve ve sigara araç tutmalarını arttırabilecek riskler arasındadır. Dolaşım sistemine doğrudan etki eden bu ikiliden, iyi bir yolculuk geçirmek adına mutlaka uzak durmalısınız.
Son olarak masaj yöntemini kullanarakta mide bulantılarından kurtulmayı deneyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski