Pembe Göz Hastalığı

Pembe göz, göz bölgesinin şiştiği ve kırmızılaştığı bir hastalıktır. Konjuktiva denilen yapı dış göz yüzeyinde, göz kapağının yakınında bulunmaktadır. Konjuktiva denilen kısımda çok sayıda ince damar vardır. Gözde bir enfeksiyon meydana geldiğinde ise, bu damarların şişmesi ve kırmızı hale gelmesi görülecektir.

pembe göz hastalığı tedavisi

 Bu hastalığın en büyük nedenlerinden biri bakterilerdir. Bu durumda hastalığın bulaşıcı olmasına neden olur. Diğer kişilere de çok kolay bir şekilde yayılabilir. Bu hastalık için sağlam bir tedavi henüz bulunamamıştır. Doğru bir bakımda yaklaşık olarak 10 gün sonra kendi kendine kaybolur.

Pembe Gözün Nedenleri:

Boğaz ağrısı ve burun akıntısı ile oluşan virüsler pembe göz hastalığına neden olabilir.
Gözde meydana gelen alerjiler bu hastalığı oluşturabilir.
Uzun süre boyunca rüzgâra veya güneşe maruz kalma gözyaşı kanallarının kurumasını sağlar. Bu da pembe göz hastalığını meydana getirebilir.
Zararlı kimyasallar, dumanlar ve fabrika kimyasalları bu hastalığa neden olabilir.
Gözü sürekli ovmak ve buna şiddetli bir şekilde devam etmekte bu hastalığa neden olur.


Hastalığa Sahip Olduğunuzu Gösteren Belirtiler:

 Bu hastalığın ortaya çıkışı kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Aşağıdaki durumlardan çoğu sizde bulunuyorsa, bu hastalığa yakalanma ihtimaliniz çok fazladır.

Gözün iç kısmında meydana gelen kırmızılıklar
Gözyaşı miktarının artışı
Göz kapaklarının ve çevresinin şişmesi
Bir gözün kırmızı, diğer gözün normal olması
Gözlerin sürekli kaşınması ve yanması
Bulanık görme
Işığa olan hassasiyetin artması

 Hastalık bu tarz bulgularla başlayabilir. Pembe göz hastalığı tedavisi ise antibiyotiklerle sağlanır. Eğer aksatılmadan saatinde antibiyotiklerinizden içerseniz, o zaman hastalık sorunsuz bir şekilde ortadan kalkar. Tek başına zararlı bir durum olmadığı gibi, tedavi edilmediğinde oldukça can sıkıcı sonuçları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle mutlaka doktora görünmek gerekecektir.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski