Demir Eksikliğinin Belirtileri

 Demir, vücut için çok önemli olan bir bileşendir. Özellikle kan üretimini sağlaması açısından vazgeçilmezdir. Vücudumuzda bulunan kırmızı kan hücrelerindeki baş elementlerden birisidir. Ve bu kan hücreleri de oksijenin bütün vücuda iletilmesine olanak sağlar.

 Vücudun demir içeriğinin çoğuna yakını da bu hemoglobinlerde bulunur. Vücudun özelliklerini koruması açısından da mutlaka demir alımına ihtiyaç vardır. Demir eksikliği ortaya çıktığında bazı belirtiler vermektedir.

demir eksikliği tedavisi


1-Çabuk yorulma hissi
2- Sürekli devam eden baş ağrısı
3- Baş dönmeleri
4-Tırnakların oldukça hassas olması
5-Bitkinlik
6-Ağrı
7-Artan iştahsızlık hali

Demir Bize Neler Sağlar?

 Demir eksikliği görülmesinde vücudumuz alarm bu şekilde alarm vermeye başlayacaktır. Demirin vücut için faydası oldukça fazladır. Düzenli demir alındığında vücutta bu etkileri görebilmek mümkündür.

1-Yaraları Çabuk İyileştirir:

 Özellikle vücudunuzda geçmeyen yaralarınız bulunuyorsa, demir eksikliğinden şüphe duymaya başlamalısınız. Çünkü demirin içeriğinde bulunan madde yaraların oldukça hızlı kapanmasına imkan tanıyor.

2-Enerji Verir

 Gün boyunca canınızı sıkan bir enerjisizlikten şikayetçiyseniz o zaman demir almanızda yarar vardır. Bu sayede günleri daha kolay bir şekilde atlatırken, enerjiye bağlı olarak yapamadığınız işlerden de geri kalmazsınız.

3-Cilde Canlılık Katar

 Cilt sorunlarının iyileşmesine neden olan demir, aynı zamanda ona can ve parlaklık katan özelliklere sahiptir. Yüze pembemsi bir görüntü verirken, her zamankinden daha iyi gözükmesini sağlar. Demirin içerdiği oksijen sayesinde cilt yapısı ışıldamaya başlayacaktır.

4-Saçların Dökülmesini Engeller

 Bunun yanında demirin saç dökülmelerine karşı oldukça etkili olduğunu bildirmek gerekiyor. Saç yapısına anında etki eden demir, onun daha güçlü olmasına neden oluyor.

5-Tırnakları Güçlendirir

 Tırnaklarının güçlenmesini isteyen kişilerin doğrudan demir alımına yönelmeleri iyi olacaktır. Bu sayede görülen sorunların en aza indirilmesi mümkün olur.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski