Yüz Felci Belirtileri Nelerdir

Yüz felci yüzümüzdeki hareket kaslarının ölmesi ve sinirlerin yok olmasıdır. Yüz felcinde yüzün bir tarafı düşer ve kaybolur. Yüz felci olan kişiler kaşlarını hareket ettiremez, yüz mimiklerini yapamaz, gülme ve diş gösterme hareketlerinden mahrum kalır. Yüz felcinin nedeni beyindeki sinirlerin zarar görmesidir. Beyindeki yüz
yüz felci tedavisi
kaslarını hareket ettiren sinirler tamamen tahrip olur ve işlevini göremez hale gelir. Buna neden olan etmenler beyindeki travma veya beyin sinirlerine baskı yapan bir tümör olabilir. Tümör büyüdükçe bulunduğu bölgeye baskı yapar ve oranın kontrol hakimi sinirlere zarar verir. Bulunduğu bölgeye göre başka bulgular versede ilk önce verdiği bulgu yüz felcidir.

 Yüz felcinin tedavisi tamamen nöroloji hekimliğinde olur. Nöroloji hekimi gerekli kontrolleri yaptıktan sonra travma veya tümör varsa ona göre bir yol izler. İleride ne gibi sinyaller vereceğini size anlatır. Felç gelmeden önce bazı organlarımızca sinyal verir. Hastalığın geleceği yüzün belli bir tarafndaki kulağın arkasında ağrı daha sonra uyuşluk hisseder, dilin yarı kısmı uyuşur ve hissizleşir. Duymada güçlük çekmeye başlar. Tıptaki birçok hastalıkta yüzde uyuşukluk, dilde ve çenede uyuşukluk hisleri olabilir. Bu hemen yüz felci oluyosunuz anlamına gelmez.

 Örneğin psikiyatrik hastalardan panik atak ve algı bozukluğu çekenler yüzünde bazı yerlerin uyuştuğunu söylerler fakat yapılan muayenelerde böyle bir sorun olmadığı anlaşılır. Yüz felci tedavisi yok desek yanlış olur. Fakat çoğunluk sinir hücresi öldüğü için geri dönüşümü olmayan hastalar olsada tedaviye cevap veren hastalarda vardır. Yedi ile on gün arası ilaç tedavisi gören hastalar daha sonra yüz egzersizleri yapmaya başlarlar. Felcin geldiği bölgeye göre sakız çiğneme egzersizide yaptırılabilir. Sadece tümoral hastalar değil yüzüne darbe almış o tarafın sinirlerinde hasar olusan kisilerde de kısa süreli yüz felci görülebilir.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski