Hamile Regl Olur Mu?



 Bir kadının hamile olduğunu anlayabilmesinin en önemli yollarından biri şüphesiz ki  adet sürecinde yaşanan gecikmeler. Yumurtanın döllenmesinin temel kanıtlarından biri olarak bilinen bu gecikme, anne adayının ruhsal durumunda yaşanan değişimlerle birlikte hamileliği mümkün hale getirebiliyor.

hamileyken regl olunur mu
 Kadınların en çok sorduğu sorulardan biri olan hamile regl olur mu sorusunun yanıtı kesinlikle hayır olarak bilinmektedir. Fakat bazı durumlarda düşük, enfeksiyon, ani kanamalar, yaralar veya farklı renkteki akıntılar kadınlarda regl olup olmadıklarına yöntelik fikir karışıklığı oluşturabiliyor. Tıptaki karşılığı üste görme şeklinde olan kanamalar günümüz adet kanamalarından oldukça farklı yapıda, muayenenin gerekli olduğu, anne ve bebek sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken kanamalardır.



 Hamile olan bir kadında 9 ay boyunca hiçbir kanama gözlemlenmemesi gerekir, herhangi bir sebeple oluşmuş kanama da regl kanamasıyla karıştırılmamalıdır. Kimi zaman gebelik devam ederken üste adet görme durumunun gerçekleşmesi bir aydan fazla sürebilmektedir. Bu alanda yapılacak ileri düzey bir gebelik testi de hamileliğin anlaşılabilmesi için yeterli doğal ortamı hazırlayacaktır. Kadınlarda oluşan bu tip adet kanamalarının rengi de regl kanamasının renginden oldukça farklıdır. Genellikle koyu kahverengi veya siyah olabilen kanamaların hamileliğin ilk aylarında görüldüğü bilinmektedir ancak bazı durumlarda anne adayının hamilelik öncesinde yaşamış olduğu rahim problemleri de sürecin uzamasına sebebiyet verebilmektedir. Bilinen en önemli gerçek hamile regl olur mu sorusunun bilimsel bir açıklama olarak olanaksız olduğudur.

 Hamilelik yumurtanın döllenmesi ve kadınların adetten kesilmesi şeklinde iki aşamada gerçekleşen, dokuz aylık düzenli periyotta ani bir kanamanın mümkün olmadığı bir bebek gelişim sürecidir. Hamile bir kadın ancak çocuk sahibi olduktan sonra regl olmaya başlar. Bu süreçten önce oluşan bir kanama durumunda doktor muayenesi gereklidir. Özellikle düşük riskinin bulunduğu durumlarda veya daha önce düşük yapmış annelerde vajinal akıntının yoğunluğu, miktarı ve rengi göz önüne alınmalı alanında uzman bir hekimin gerçekleştireceği müdahale veya tetkik yöntemi tercih edilmelidir. Hamilelikte oluşan regl kanamaları ciddi bir durum olarak gözlemlenebilmektedir. Bu durumun oluştuğu hastalarda belirtiler normal bir enfeksiyon problemi de olabildiği gibi beraberinde ağrı ve kasılma gibi şikayetleri de meydana getirebilmektedir. Rutin kontrollerini aksatmayan, bebeğinin sağlığı kadar kendi sağlığını da düşünen her anne bu tip problemlerle karşı karşıya kalmasının ardından çözüme yönelik adımlar atmalı, rahatsızlığını ufak bir kanama olarak nitelendirmemelidir. Özellikle implantasyon kanaması olarak bilinen rahimin iç kısmında kanamalar dikkat edilmesi gereken türde kanamalardır. Bu kanamaları ihmal etmek daha sonraki süreçlerde anne sağlığını risk altına alabilmektedir.

 Her zaman fark edilme durumunun olmadığı, kadınların hamile olduğunu düşünmediği durumlarda da oluşabilen bu tip kanamalarda gebelik herhangi bir risk altına girmemektedir. Ancak her ihtimal göz önüne alınarak doktora başvurmak ve sağlığa yönelik yapıcı adımlar atmak yerinde bir müdahale olacaktır.

1 Yorumlar

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Hamilelik ve regl? ikisi de çok zor dönemler :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski