Romantizmin Bebeklikle İlişkisi

Yaşamakta olduğunuz ilişkide partnerinize bağlı veya bağımlı olmanızın temelinin, bebeklik döneminizde yaşadıklarınızla birebir ilişkisi bulunmaktadır.

romantiklik bebeklikten geliyor


Çiftler arasında bulunan aşkta ruhlar bütünleşir ve bu nedenle de çiftler geleceklerini beraber planlarlar. Geleceğin planlanması sırasında çiftlerin arasında müthiş bir duygu yoğunluğu yaşanır. Gelecek hakkında planlamalar yapılırken, kişilerin geçmişten gelen yoksunlukları, istek ve arzuları, korkuları da yanlarında gelir. Her birey bu duyguları içerisinde mutlak suretle barındırır. Kişilerin zaafları, duygusal yaşamında bulunan kırılmaları yaşamın ilk zamanlarına kadar gider. 

Herkesin ilk aşkı annesidir. İlk duygusal bağ anneye karşı hissedilir. Anneyle bu dönemlerde kurulan duygusal bağın izleri ise hayat boyu görülür.

Bebek ilk dünyaya geldiği anda kendisini annesinin devamı, bir parçası olarak algılar. O olmadan bir şey yapamayacağını sanar. Ancak büyüdükçe annenin kısa süreliğine yanından ayrılması kaybetme korkusu yaşamasına neden olur. Ancak annenin her seferinde tekrar geri dönmesi ise bebeğe güven duygusunu kazandırır. Bireye degerli olduğunu, sevildiğini anne hissettirir. 

Bu sebepledir ki bireylerin aile ilişkisi, ikili ilişkilerinin sağlıklı olmasıyla direkt olarak bağlantılıdır. 

Bu dönemi sağlıklı geçirmiş olan bir bebeğin ileriki yaşlarında partnerini ve kendisini sevilmeye değer bireyler olarak görmesini sağlar.

2 Yorumlar

  1. sorunsuz ve sevgi dolu olan ailelerin çocukları gerçektende bir başka oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Oldukça önemli bir konuya değinmişsiniz. Hiç akla gelmeyecek bir konu olarak görünebilir ancak oldukça önemli. Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski