Lazer Epilasyon Cihazları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Öncelikle belirtmek isteriz ki bu sektör çok hızlı gelişen bir sektör olduğu için, gelişmelerin sürekli olarak takip edilmesi gerekmektedir. 10 yıl önce başarılı olarak bilinen yöntemler geçen süre zarfında tercih edilmemeye başlamış olabilir. Bu sebeple günümüz şartlarında hangi cihazların ne gibi avantaj ve dezavantajları olduğu hakkında bilgi vermek istiyoruz.

epilasyon en iyi cihaz


Ruby:


Ruby, lazer epilasyon cihazları arasında en eski olanıdır. Hem ince hem de açık renkli kıllar için etkilidir. Ancak bu cihaz bronz tende ve koyu ten rengi olan kişilerde leke ve yanık oluşma riskini arttırır. Bu nedenle günümüzde pek kullanılmamaktadır.

Alexandrite:


Açık tenli kişilerde ve koyu tüylerde kullanılabilir. Ancak her ne kadar açık tenlerde kullanılıyor olsa da yüz ve boyun bölgesinde leke ve yanık yapma ihtimalinin yüksek olmasından dolayı önerilmez. Çünkü boyun ve yüz bölgesinde kılların yanı sıra tüyler de bulunur ve kullanımı ince tüylerde artış yaratabilir. Bir diğer dezavantajı da can acıtma olasılığının yüksek olmasıdır.


Diode:


Son dönemlerde en çok tercih edilen cihazdır. Alexandrite ile kıyaslandığında diode'un daha derine indiği bilinir. Hem ince hem de kalın tüylerde başarılı olmasının yanında koyu tenlerde de kullanılabilmektedir. Bu sebeple boyun ve yüz de olmak üzere tüm vücuda uygulanması mümkündür. Diğerlerine göre bu cihazda daha az oranda yüzde lekelenme olma ihtimali vardır.

Nd-Yag:


Bu cihaz koyu ten için geliştirilmiştir. Fakat ağrılı bir yöntemdir. Diğerlerinden farklı bir özelliği olmadığı için nadir olarak kullanılmaktadır.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski