Vücut Tiplerine Göre Spor Tercihleri

Dikdörtgen Tipi Vücut İçin Serbest Spor



Bu vücut tipine sahip kişilerin genellikle kol ve bacakları uzun, hem üst hem de alt bedeni dengeli, belirsiz bir bel kavisine sahip ve zayıf kişilerdir. İstedikleri spor onlar için uygundur. Tüm kardiyo çeşitlerini yapabilirler.

Bu tip vücuda sahip olan kişiler bel kavislerini belirgin hale getirebilmek için omuz ve kalça hareketlerine yönelebilirler. Bu sayede ise şekilli bir bücuda sahip olabilirler.


Kum Saati Tipi Vücut İçin Kontrollü Spor




Kum saati vücut tipine sahip kişilerin belirleyici özellikleri dengeli alt ve üst bedene sahip olmakla beraber, geniş omuzlar ile kıvrımlı bir bele sahiptir. Bı tipte bulunan kişiler atletik bir görünüm taşırlar ve eğer kontrollü bir şekilde spor yapmazlarsa vücut tiplerini kolayca yok edebilirler.

Armut Tipi Vücut İçin Koşma




Bu vücut tipine sahip kişilerin genel özellikleri ise dar omuzlar, kıvrımlı bir bel ve geniş basen ve kalçalardır. Armut tipi bücuda sahip olan kişiler kesinlikle bisiklet sürmekten uzak durmalıdırlar. Çünkü bisiklet üst bacağı kaslandırarak iri bir görüntü verir. Bisiklet yerine, tempolu yürüyüşler ve koşular hızlı kilo vermeleri için ideal bir spor çeşitidir. Kardiyonun yanı sıra kolay pişates hareketleri ve yan yatılan posizyonda yapılan kalça ve bacak hareketleri çok yararlı olacaktır.

Elma Tipi Vücut İçin Pilates




Bu vücut tipine sahip insanların belirleyici özellikleri ise üst bölümlerinin alt bölümlerine göre daha geniş olması, bel kıvrımının neredeyse hiç bulunmaması ve pürüzsüz ince bacakları olmasıdır. Bu vücut tipindeki insanlar için en yararlı spor pilatestir. Aynı zamanda bisiklet sürmekte ince bacakların kuvvetlenmesine destek olacaktır.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski