Bebeklerde Uyku Sorunu

 çocuklarda uyku sorunu

Daha evvelce de uykunun bebekler için ne kadar büyük bir dikkate mevcutnu gördük. Fakat birtakım bebeklerin uyku konusu ile ilgili yaşismiğı problemler göz önüne alındığında, uyku hususu ile ilgili daha fazla bilgili olmamız gerektiği de anlaşılmaktismir. Bhafifı bebekler derli toplu olarak uyuyamamakta ve bu nedenden dolayı uykunun sağlayacağı faydalardan yoksun kalabilmektedir. Bu bölgede uyku arızalukları içeriğine değinerek, uyku sorunluluğu olaylarında uygulayabileceğimiz natural sıhhat tedavilerini inceleyeceğiz. bebeğinizun uykusuzluğunun sebebi ne olursa olsun, yapmanız ön görülenasli olayler her gün  için aynıdır: Uyku saatlerini sisteme oturtmak, sakin ve devamlılıklı olmak, bebeğinizin rahatlıkla uykuya dalabileceği ve gündüza kadar deliksiz uyuyabileceği bir ortam meydana getirmek.

Uyku Bozukluğunun üstesinden gelirsiniz!

bebeğiniz uzun bir yolculuğun sonrası kendisini yorgun hissettiği için huzursuzluk yapılabilir ve uyumak istemeyebilir, gerilimli olabilir ve uykuya dalabilmekta güçluk çekebilir, gece uyku saatlerini daha ileri bir vakita çekmek isteyebilir, gündüzları çok güç kalkarak akşamlan çok güç yatma alışkanlığı edinmiş olabilir. Bu gibi hallerde genelde uyku saatlerinin derli toplu olarak takip edilmesi gereklidir fakat bazen natural sıhhat tedavilerine müracaatlabilir.

Doğal sıhhat tedavileri:

* Mine bitkisinin sakinleştirici ve teskin edici özelliği uyumak istemeyen bebeklerin bile uykusunu getirir.
* Limon yaprakları kızgın ve titiz olan bebeklerin uyumasını kolaylaşürır.
* Hayit ismi verilen ve bitkibilimde “motherwort” olarak tanınan bitki korku sebebiyle uyuyamayan bebek ve bebekler için kullanmak mümkün.
* Ağlayan ve uykuya dalamayan çocukları için papatya çayı kullanmak mümkün.
* Papatya, lavanta, şerbetçi otu ve limon karışımını küvet suyuna ekleyerek çocuğunuzu/bebeğinizi bu suda yıkayın.
* Kedi otunu iyice ezerek bal ile karıştırın ve karışımı çocuğunuza yedirin. Genellikle bebeğinizin gerilimli olduğu zamanlarda bu karışım vasıtası ile daha rahat uyuduğunu göreceksiniz.
* bebeğinizun uyku probleminin esasıni meydana getiren nedenleri belirleme edin ve homeopati eksperınızın müsait gördüğü homeopatik tedavileri uygulayın. Homeopati tedavilerinin uzun bir müddetye yayılması gerekliliğini unutmamalısınız. Homeopati bölümünde yapılan tedavileri bebeğinizin uyku zamankinden 1 saat evvelce kullanabilmeniz mümkün. Bu tedavilerin 14 gün süresince devam ettirilmesi gerekebilir. bebeğiniz geceleri kalkar ve bir daha uykuya dalamhafifsa bu tedavileri yenidenlamanız gerekebilir:

• Çit kökü ve acı hıyar ismi verilen bitkiler daimi ağlayan bebekler için kullanmak mümkün.
• “Rhus Tox.” ismi verilen madde uyuyamayan, daimi gezinmek isteyen ve huzursuzluk yapan bebekler için müsaitdur.
• Altın manasına gelen “aurum” isimli homeopatik madde ölüm ve kötü okul anıları hakkındaki rüyalar gören bebekler için kullanmak mümkün. Bu tarz bebekler uyandıklarında kendilerini mutsuz ve bitkin hissederler.
• Bıldırcın otu yaşanan bir şok sebebiyle meydana çıkan uyku problemlerinin giderilmesinde kullanılmaktadır. Huzursuzluk, kâbus ve ölüm korkusu gibi unsurlardan kaynaklı meydana çıkan uyku problemlerinde da bıldırcın otunun tüketimi müsaitdur.
• Aşırı korku sebebiyle meydana çıkan susuzluk hissi ve hassasiyet homeopati bölümünde “fosfor” olarak tariflenen madde ile giderilebilir.
• Rüzgârgülü bitkisi ağlamaklı olan bebekler için kullanmak mümkün.
• Diş çıkarma gibi unsurlardan kaynaklı meydana çıkan uyku arızalarında papatya kullanmak mümkün. Uyumak için defalarca kez ayakta sallanmayı iste¬yen bebeklera da papatya çayı içirebilirsiniz.
• Çok yoğun ve yorgunluk verici bir günün sonrası uyumakta güçluk çeken bebekler için “Nux vom.” isimli madde kullanmak mümkün.
• bebeğinizun zihni herhangi bir vakala meşgul olduğunda ve ilgisini diğer bir alana kaydıramismiğında kahve bitkisini tecrübeebilirsiniz.

■ Muz ve salatalık gibi birtakım enerji verici besinler karın ağrısına veya sindirim problemlerine neden olabilir. Uyku evveli bu besinlerin kullanımınden kaçının.
■ Bir bardak ılık keçi sütü herhangi bir sindirim problemine neden olmadan çocuğunuza uyku verir.
■ Yaşı müsait olan bebekler uyumadan evvelce çinko sahibi olan pastiller çiğneyebilir. Bu pastiller bebeklerin daha rahat uykuya dalmasını sağlar.
■ Çiçek esansları güzel ve derin bir uyku için son derece tesirlidir. Çiçek terapistinize danışarak hangi çiçeklerin esanslarını eş güdümlü kullanabileceğinizi öğrenin:

• Beyhafif kesadet zihinleri komplike olan bebekler için müsaitdur.
• Huzursuz bir bebek veya çocuk Bach çiçek esansları ile sakinleştirilebilir.
• Toz ağacı karanlık korkusu yaşayan bebekler için müsaitdur.
• Ceviz yeni bir okul veya yeni bir ev gibi farklılıklar sebebiyle uyum sıkıntısı yaşayan bebekler için kullanmak mümkün.
•Misk otu aşırı korku yaşayan veya stres hisseden çocuk ve çocuklar üstünde tesirlidir.
•Itır çiçeği, papatya, gül ve lavanta yağını bebeğinizin banyo küvetine karıştırabilirsiniz. Bu biçimde bebeğinizin sakinleştiğini ve rahatlismiğını göreceksiniz.

■ Üzerine birkaç damla lavanta yağı koyduğunuz mendili bebeğinizin yatağına veya yastığına yakın bir yere koyarsanız, onun daha basit uykuya daldığını gözlemleyebilirsiniz.
■ Buharlaştırıcı cam bir tüpün içerisine damlattığınız lavanta ve papatya yağının da aynı tesiri sağlismiğını göreceksiniz.
■ Uyku senti evvel lavanta ve papatya yağı ile gerçekleştireceğiniz masaj bebeğinizin  rahat uykuya dalmasını sağlayacaktır. Bu biçimde bebeğinizin kendisini daha sakin ve huzurlu hissettiğini göreceksiniz.

Faydalı terapiler

Kranyal osteopati, çiçek esansları, (bilhassa de bebeğinizin uyku sistemini tesirleyecek duygusal bir hal söz hususu olduğunda), gıda terapileri, aRomaterapi, homeopati, herbalizm, müzik terapisi, Ayurveda, masaj, refleksoloji.
Hemen derhal bütün natural sıhhat terapileri bireylerin rahatlamasını ve iç huzur khafifanmasını karşılamaktadır. Rahatlık ve iç huzur bebeğinizin uykuya dalmasını sağlayacak olan en mühim faktörlerin başında gelir. Bu sebeple yararlı terapilere müracaat edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski