Kepçe Kulak Estetiği

kepçe kulak estetiği ameliyetı


Bu ameliyat tıpta otoplasti olarak bilinir. Çoğunlukla genetik faktörlerden dolayı kepçe kulak deformitesi meydana gelmektedir. Bu deformiteler kepçe kulak estetiği ameliyatı yapılarak yok edilmektedir.

Kulaklarında kepçelik olan kişilerde birbirinden farklı psikolojik durumlar gözlemlenmektedir. Gün geçtikçe kulakları göstermek istememe düşüncesiyle saçlar uzatılır ve kulakların kepçeliği saklanmak istenir. Fakat çoğunlukla bu işlem başarısız sonuçlar verir. Özellikle kepçe kulak sorunu olan çocuklar bu psikolojik sorunları daha derinden yaşamaktadırlar. Bu sebeple çocukların psikolojik açıdan rahatlayabilmesi için gelişim sürecinin tamamlandığı 5-6 yaşlarında kepçe kulak estetiği ameliyatı olması gerekir.

Henüz anne karnındayken başlayan kepçe kulak deformitesini bebeğiniz doğduktan hemen sonra farketmeniz mümkündür. Eğer bebeğiniz doğduktan hemen sonra böyle bir problemi olduğunu düşünürseniz ilk 72 saat içerisinde yapacağınız müdehale ile kepçe kulaklılığı yok etmiş olursunuz. Bu durum için özel olarak üretilmiş teller ve bantlar yardımıyla da çocuğunuzun kepçe kulak olması durumunu önleyebilirsiniz.

Otoplasti ameliyatı yaklaşık olarak 1 saat sürmektedir. Kesi kulak arkasından yapılmaktadır. Kıkırdaklar gözle görülerek şekillendirilmekte ve kaliteli sütür materyalleri sayesinde istenilen pozisyona getirilmektedir. Kulak kıvrımları ameliyat sonrası mükemmel denebilecek kadar natürel bir görünümde olur. Kulak arkasındaki kesiler estetik dikişle kapatılır böylelikle dikişlerin sonradan alınmasına gerek kalmaz çünkü dikişler zamanla kendiliğinden erirler.

Ameliyatlarda risk yok denecek kadar azdır fakat iltihap kapma, kanama ve hematom gibi riskler bulunmaktadır.

Ameliyat sonrası normal yaşantıya devam ediş süreleri kadın ve erkek hastalarda değişiklik göstermektedir. Kadınlar günlük hayatlarında saç bandı takabildikleri için operasyon sonrasında takılan bandlarla çok rahat bir şekilde günlük yaşantılarına devam edebiliyorken; erkekler de bu durum biraz daha uzamaktadır.

Saç bandı çıkartıldıktan sonra kulaklarda kızarıklık ve ödem görülebilir. Bu durum geçicidir. Ödem bir hafta içerisinde yok olacaktır.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski