Bebek Gelişimi 9.Ay

bebek gelişimi

Bu ay bebeğinize beraber yemek yeme alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Artık bebeğinizde sizinle beraber sofraya oturmalı ve taze besinleri denemelidir. Bu dönemde çatal, bıçak, kaşık, bardak gibi mutfak malzemelerine ilgili olacağından dolayı herhangi aksi bir durum yaşamamak için bebeğinize bu malzemeleri renkli plastik bir cinsten sağlamanızı öneririz. Renkli oluşu sayesinde daha çok ilgisini çekecektir, plastik olmasından dolayı ise herhangi bir kazaya sebebiyet vermeyecektir. Bu dönemde ek besinler arasına balığı da eklemeniz mümkün olacaktır. Bebeğinizin bu dönemde katı gıdaları keşfetmesiyle birlikte anne sütüne olan ilgisi azalabilir.

Bu dönemde bebeğinizin uykusu diğer dönemlere nazaran daha düzenli olacaktır. Gece uyanmalar hiç denebilecek kadar azalacaktır. Eğer bebeğiniz bu dönemde gece uyanmaya devam ediyorsa bir sorunu olabilir. Bu gibi durumlarda panik yapmayın minik bebeğinizin gaz sancısı ya da diş çıkarma gibi sorunlardan kaynaklı bir uyku problemi olabilir. Bu sorunları çözdüğünüz taktirde uykusuna kaldığı yerden devam edecektir.

Bebeklerin çoğu bu dönemde artık rahatlıkla emeklemeye başlamış olurlar. Eğer bebeğiniz hala emeklemiyorsa panik yapmayın. Başını dik tutabilme ve desteksiz oturabilme durumları zamanında olmuşsa korkulacak bir durum söz konusu değildir. Her bebek aynı ölçüde yürümeye ya da emeklemeye meraklı olmadığından dolayı gecikmeler söz konusu olabilmektedir.

Bebeğiniz bu dönemde elleriyle nesneleri iyice kavrayabilecek seviyeye ulaşır. Oynamak istediği bir oyuncağı alıp diğerini atabilir. İstediği bir oyuncağı bulmaya çalışır. Bu durum size nesnelerin gözle görülmese de devamlılığının olduğunu öğrendiğini bildirir. Oyuncaklarının yerlerini aklında tutabilir.

Heceleyerek konuşmaya çalışır. Defalarca aynı sesi çıkartabilir. İnsanları sürekli olarak taklit eder.

Tanımadığı insanlar onunla iletişime geçmeye çalıştığında ağlayabilir. Annesini göremediğinde ağlayabilir. Eğer bebeğinizle bu dönemde yolculuğa çıkacaksanız hiç olmadığı kadar huzursuz olduğunu görebilirsiniz. Çünkü yer değişikliğini aşırı derecede yadırgar ve nasıl tepki vermesi gerektiğini bilemeyip yüzünüze bakabilir. Bu gibi durumlarda onunla konuşarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Herhangi bir amacına ulaşabilmek için her türlü yolu deneyecektir. Örneğin sahip olduğu bir oyuncağa ulaşabilmek için önünde bir engeli varsa onu kenara çekmeye çalışabilir ya da bu mümkün değilse engelin çevresinden dolaşmayı deneyebilir.

Bu dönemde ilişkilendirmeyi öğrenebilir. Örneğin dışarı çıkacağını söylediğinizde size ayakkabılarını gösterebilir ya da kapıya doğru yönelip elleriyle dış kapıyı gösterebilir.

9. Ay Aşıları


  • Kızamık

Bebek Gelişimi 10.Ay Yazısını okumak için tıklayın

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski