Bebek Gelişimi 7.Ay

bebek gelişimi

Bebeğiniz bu ay içerisinde yardım almadan oturabilir. Fakat bazen gecikmeler de gözlemlenmektedir. Eğer hala emin değilseniz bebeğinizin çevresini yastıklarla destekleyebilirsiniz.

Çoğu bebek bu ayda yüzükoyun dururken el bileklerinden destek almaya başlar, onlar için artık dönebilmek çok kolay bir eylem olur. Nadiren bu ayda emekleyen bebeklerde gözlemlenmektedir.

Bu ayda bebeğinizin çevresindeki herkesi dikkatli bir şekilde izlediğini göreceksiniz. Olaylar arasında sebep-sonuç ilişkisi kurmayı dahi öğrenmiş olacaktır. Ayrıca çevresindeki kişileri taklit etmeye çalışacaktır.

İstediği nesnelere ulaşabilmek için ellerini ve parmaklarını rahatlıkla kullanır. Hatta daha uzağındaki nesnelere ulaşmak istediğinde onlara uzanmaya çalışır bu çok önemli bir eylemdir. Bir zaman sonra bu gibi durumlarla baş edebilmek için emeklemeye ihtiyaç duyacağının bilincindedir ve dört ayak üzerinde durabilmek için bu aylarda denemeler yapmaya başlar.

Bu ayda bebeğinize ismiyle hitap ettiğinizde anlar ve her seslendiğinizde size bakar. Onunla konuştuğunuz çoğu şeyi anlar. Sevdiğinizi ya da kızdığınızı da anlar ve ona göre tepkiler gösterir.

Bu dönemde onunla oynadığınız zaman size daha hızlı dönüşler sağlar. Büyük resimli kitaplar ilgisini çeker.

Aile bireylerini tanır ve diğer insanları kolaylıkla ayırt eder. Çoçukları yetişkinlerden ayırır. Bu dönemde merak duygusu en üst seviyededir. Bir an önce her şeyi keşfetmek ister. Tehlikeli bir nesneye ya da bir yere yöneldiğinde ona keskin bir şekilde vereceğiniz bir ‘Hayır’ durması için yeterli olacaktır. Ancak sizin yinede tedbirlerinizi almanız faydalı olacaktır. Ulaşabileceği yerlerde bulunan yakıcı maddeleri, kırılabilecek eşyaları ulaşamayacakları yerlere koyun. Ucu sivri olan mobilyalarınızın uçlarına koruyucu süngerler takın. Eğer evinizin içerisinde merdiven var ise merdivenin başına ve sonuna kapı ekleyin. Son olarak elektrik prizlerinin üzerini kapatıp, kabloları kapalı yerlerde bulundurun.

Bebeğiniz 6. ayında küvetine sığmayabilir. Banyoda onu güvenli bir şekilde yıkayabilmek için tasarlanmış olan plastik oturaklardan edinebilirsiniz. Bu ayda bebeğinizle beraber yıkanmak hem eğlenceli bir fikir hem de bebeğinizin kendisini güvende hissetmesini sağlayacaktır. Banyo zamanlarını renklendirmek için bebeğinize ördek, top gibi ilgisini çekebilecek oyuncaklar alabilirsiniz. Banyodayken en ufak bir dikkatsizlik kötü sonuçlara sebebiyet vereceğinden dolayı sizlere tavsiyemiz kesinlikle gözlerinizi bir saniye bile başka bir noktaya çevirmemeniz olacaktır. En küçük bir ihmal bebeğinizin yutacağı az bir miktar su ile kötü sonuçlar doğurmaya yetecektir. Bu nedenle çok dikkatli olmanızı öneririz.

Bebeğiniz bu ayda ilk dişini çıkartabilir eğer çıkarmazsa endişelenmeyin çünkü ilk diş 10. hatta 13. aya kadar gecikebilmektedir.


7. Ay Aşıları


Bu ay bebeğiniz için hiç bir aşı bulunmuyor.

Bebek Gelişimi 8.Ay Yazısını okumak için tıklayın

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski