Yeni Doğan Bebek Masajı

yeni-dogan-bebek-masaji

Anne karnında büyümekte olan bebek için temas, güvenliğin ve sıcaklığın temelini oluşturur. Doğumdan sonra da tensel olarak gerçekleştirilen temas dış dünya ile etkileşimi sağlar. Uzun yıllardan beri tedavi olarak kullanılan masaj da bebek için son derece faydalı olmaktadır. Bu nedenle özellikle yeni doğan bebek masajı ihmal edilmeyecek bir eylemdir.

Dokunmanın davranış, büyüme ve gelişme, vücut fonksiyonları üzerinde son derece büyük bir etkisi söz konusudur. Ayrıca annenin bebek ile etkileşimine de yardımcı olur. Sağlıklı ve duygusal dengeyi sağlayabilmek için bebekler hemen doğumdan sonra buna ihtiyaç duymaya başlarlar. İlgi ve fiziksel temas eşliğinde büyüyen bebekler ilerleyen zamanlarda stres karşısında daha dayanıklı ve huzurlu olurlar. Yapılan araştırmalara göre ebeveynlerinden ilgi gören bebeklerin daha az ağladığı ortaya çıkmıştır. Bunun yanı sıra bebeğinize masaj yaparak vermiş olduğu tepkileri de en iyi şekilde öğrenebilirsiniz.

Bebek masajlarının önemi hiçbir zaman unutulmamalıdır. Çünkü bu yöntem sayesinde bebeğiniz ile aranızda olan duygusal bağ güçlenir ve daha çok yakınlaşmanız da söz konusu olur. Bebeğinize şefkat ve sevgiyle dokunmanız, masaj yapmanız durumunda bebeğinizin gelişimi de kusursuz şekilde devam eder. Dokunarak ve doğru iletişim kurularak bebekler sevildiklerini, istendiklerini anlayabilirler.

Baby massage  collection

Bebeğinize masaj yaptığınız zaman hem fiziksel hem de ruhen kendisini rahatlamış hisseder. Bedensel ve ruhsal gelişim açısından son derece olumlu, aynı zamanda keyiflidir. Bilinçli olarak rahatlamayı öğrenmesi durumunda, büyümenin ortaya çıkartacak olduğu zorluklar karşısında bebeğinize yardımcı olursunuz.

Masaj sayesinde yalnızca bebek ve masaj yapan kişi arasında bir bağ oluşmaz. Bunun yanı sıra uyarı yoluyla vücutta bir dizi olayların da başlaması söz konusudur. Beta-endorfin salınması, vagus sinirinin uyarılması ve serotonin üretim artışı sağlanması çok sayıda olumlu fiziksel sonuç ortaya çıkartır. Masaj sayesinde dolaşım sistemi de daha aktif hale geldiği için kalbin iş yükü azalır ve bebek solunum sistemini daha etkili şekilde kullanır.

Bebek Masajı Nasıl Yapılır ?

Bebeğinizle vakit geçireceğiniz bu ortam hem sizin konsantrasyonunuz hem de bebeğinizin gevşemesi adına önemlidir.Hafif bir müzik gevşemenize yardımcı olacaktır.

Banyo yetişkinleri rahatlattığı gibi bebekleri de rahatlatacaktır.O yüzden masajı banyodan sonra yapmanız daha etkili olur.

Ellerinizin rahatlıkla kaymasını sağlayan yumuşak formüllü bebek yağlarını kullanabilirsiniz.

Son Sözler

Bebeğin rahatlamasına ve uyumasına yardımcı olan, hareketliliğini arttıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren yeni doğan bebek masajı ebeveynler ile büyük önem taşımaktadır.Sevginizi ve sıcaklığınızı yansıtacağınız bu eylemi davranış haline getirmeniz size kolaylık sağlayacaktır.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski