Dans Ederek Zayıflamak Mümkün mü?

Instructor With Customers Practicing Zumba In Health Club
Kilo verme, her bünye için farklı yöntemler gerektiğinden fazla kilolarından şikayet edenler kendilerine uygun olan yöntemleri tercih ederek zayıflamaya çalışmaktadır. Yemeği azaltmak elbette zayıflama konusunda gerekli fakat ilaveten dans ederek zayıflamak mümkün mü?
Bu soru çoğunlukla bayanlar arasında yaygın bir halde dilden dile aktarılan ve cevabı esasında kesin olan bir sorudur. Kilo vermenin en ideal yolu tabi ki günlük tüketim ile birlikte alınan kalorilerin hesabının yapılması ve vücutta yakılması gereken kalori miktarının alımdan fazla olması ile mümkündür. Bu artık bilinen en yaygın bilimsel veridir. Peki vücutta yakılması gereken kalori problemi nasıl aşılacak? Elbette spor aktiviteleri ile fakat bu türden aktiviteleri eğlenceli hale getiren farklı dans hareketleri de kalori yakmanızı sağlar. Dans ederek zayıflamak için yapılan kreasyonların, yapılacak dans türlerinin önemi tabi ki büyüktür. Ancak bu konu ile ilgili olarak bilinmesi gereken önemli nokta hareketli dans figürleri ile birlikte yakılacak kalori miktarının hesaplanmasıdır. Hem eğlenceli vakitler geçirmek hem de vücutta bulunan kalorilerin yakılması sağlanabilir.
dans-ederek-zayiflama-2
Gerçek bir hikaye arıyorsanız Arzu Babat’a kulak verebilirsiniz. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Arzu Hanım yaklaşık 6 yıldır zayıflamaya çalışıyor fakat hemen hemen her türlü yöntemi denemesine rağmen bir türlü fazla kilolarından kurutulamıyor. Sonunda dans ederek zayıflama olayına girişerek istenmeyen kilolarından kurtuluyor. Uzmanlar bu şekilde zayıflamanın sebebinin dans ederken insanların stres hormonlarından kurtulmasına ve mutluluk hormonu salgılamasına bağlıyor. Mutlu olan insan doğal olarak daha kolay zayıflıyor.

Tavsiye Yazı: Zayıflama Hareketleri

Peki hangi danslar zayıflamada yardımcı ?

Dünya genelinde en yaygın olanı elbette latin dansı. Bunları hip-hop ve göbek dansı takip ediyor. Bu danslarda kollar, eller, bacaklar kısacası tüm vücudunuz hareket ettiği için zayıflamanız mümkün.Latin müziğin coşkusu spor salonlarına da yansımış durumda. Spor salonlarında yağ yaktırma ve dans ettirme amacıyla latin müziklerini çoğunlukla yer veriliyor.


İnsanlarda çoğunlukla dikkat edildiğinde görülecektir ki, zayıf insanların daha hareketli, aktivite oranları yüksek bir tempo ile uğraştıkları herkesçe bilinmektedir. Dans yapan kişiler ise özellikle incelendiğinde görülecektir ki, kilo sorunlarının olmadığı, hatta dansı bıraktıklarında tıpkı sporu bırakan sporcular gibi kilo alma eğilimine geçtikleri görülecektir. Bu sebeple gerek spor gerekse dans ederek zayıflama yollarını seçmek, hem insan sağlığı açısından son derece isabetli, hem de metabolizma ile alakalı olarak en güzel seçim olarak sunulabilmektedir. Gününüzün hem eğlenceli, hem de sağlıklı bir yol tutmasını istiyorsanız, sizlerde evinizde dahi olsa dans ederek zayıflamaya çalışabilirsiniz.







Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski