Bebeğim Nasıl Kilo Alır

baby boy on weight scale

Annelerin en büyük takıntısı bebeğim zayıf olduğunu düşünmeleridir. Bizim anlayışımıza göre zayıf bebekler sağlıksız, tombul bebekler ise sağlıklıdır. Tabi ki bu anlayış doğru değildir. Önemli olan bebeklere çok yiyecek yedirmek değil faydalı besinleri yedirmektir. Eğer bebeğiniz diğer bebeklere göre zayıfsa neler yapmalı, neler yedirmeliyiz ? Bebeğim nasıl kilo alır diyen anneler bu yazımızı dikkatle okuyun!

Annelerin ilk sırada dikkat etmesi gereken bebeği anne sütü ile yeterince beslemektir. Anne sütü tüm şifaları ve besin değerlerini barındırmaktadır. Bebeklik döneminde anne sütünden yeterince yararlanmayan çocuklarda ileri ki dönemlerde bağışıklık sisteminin zayıf olması gibi bir takım rahatsızlar meydana gelebilmektir.

--> Emen bebek daha mı zeki

Anne sütü yanında bebeğinize ek gıdalar verme dönemi geldiğinde ise hazır mamalardan ziyade kendiniz pirinç yada buğday unundan mamalar hazırlayabilir ve bebeğinize bunları yedirebilirsiniz.

--> Bebekle nasıl dışarı çıkılır

Sebze ve meyveleri püre haline getirerek bebeğinize yedirmek onun protein, vitamin, kalsiyum ve demir ihtiyacını gidermelerine fayda sağlayacaktır.

Yoğurt çok sağlıklı bir besin kaynağıdır, kemik gelişimine inanılmaz katkı sağlar. Her gün doğal yoğurdu( tercihen kendinizde evde yapabilirsiniz) azar azar bebeğinize vererek onu mikroplardan koruyabilirsiniz.

Yumurta en önemli besin kaynaklarından biridir. Haşlanmış yada pişirilmiş olan yumurtadan bebekleriniz fayda görecektir.

--> Süt mü daha besleyici yoksa yoğurt mu?

Son olarak bebeğiniz kilo alsın istiyorsanız şeker ve türevlerinden uzak durmalısınız. Şekerli gıdalar bebeğinizin iştahını kapatacaktır.

Bebeğim nasıl kilo alır diye telaşa kapılmadan yukarıdaki önerileri dikkate alarak ideal kiloya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski