Yemek Konusunda Uzman 5 Bayan Şef

unlu-bayan-ascilar

Türkiye farklı ve lezzetli tatlara sahip mutfağı ile tanınan ülkelerin başında gelmektedir. Özellikle de ülkemizde kendini bu konuda geliştirmiş bir çok ünlü bayan bulunmaktadır. Bayanların yemek konusunda daha ilgili olduğu gerçeği bir yana atılamazken bu konuda kendini her geçen gün daha da geliştirerek ünlü aşçılar listesinde yer almayı başaran isimler de herkes tarafından örnek alınmaktadır. Bir yemek blogu yazarı olarak bu alanda kimler populer diye merak edebilirsinizdir diye sizler için araştırdım ve yemek konusunda uzman 10 ünlü bayan konusunda yazımı hazırladım.

Ayça İlkel

Ayça İlkel İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu. Ünlü aşçı son sınıfta mutfağa ve yemeklere olan ilgisi nedeniyle mezun olmasının ardından Amerika'da pastacılık üzerine kurslar görmüştür. Ayça İlkel şimdilerde ise kendi açtığı pastanesi Sihirli Spatula'da ikiz kız kardeşi ile birlikte mutfağında işlerini yürütmeye devam etmektedir.

Elif Çıtak

elif-citak

Beykent Üniversitesi Hazır Yemek ve Aşçılık Bölümü mezunu Elif Çıtak yemeklere ve mutfağa duyduğu ilgiyi Electrolux Yemek Okulu yönetici şefliği ile devam ettirdi. Elif Çıtak şimdilerde Yemek Zevki dergisinde yazarlık yapmakta ve her hafta Perşembe günleri lezzetli tariflerini Mutfak programında paylaşmaktadır.

Pelin Çakar

pelin-cakar

Pelin Çakar ilk kez San Francisco'da öğrenci olduğu dönemlerde Türk mutfağına özgü lezzetleri tanıtması ile ün kazanmıştır. Pelin Çakar 2001 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmasının ardından iki yıl sonra da Amerika'da UC Berkeley'de pazarlama eğitimi görmüştür. Amerika'da iken kendine özgü oluşturduğu amatör web sitesinde yemeklere olan tutkusunu geliştirmeye başlayan Pelin Çakar şimdilerde Lucca'da Mutfak Koordinatörü olarak farklı kültürlere özgü menüler hazırlamaktadır.

Didem Şenol

23 yaşında ilk kez mutfakta çalışmaya başlayan Didem Şenol Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunudur. Didem Şenol eğitimini French Culinary Institute'da aşçılık üzerine devam ettirmiştir. Didem Şenol şimdilerde ise mutfaklarda sektörün en çok konuşulan ismi olmaya devam ediyor. İşini severek yapan ünlü aşçı bu mesleğin herkes için üstesinden gelinebilecek bir iş olduğunu düşünüyor.

Zeynep Balkanoğlu

zeynep-balkanoglu

Zeynep Balkanoğlu Bilgi Üniversitesi reklamcılık bölümü mezunu, ardından da Johnson&Wales University Culinary Arts bölümünü bitirerek aşçılığa adım atmış yemek konusunda ünlü bayanlardan biridir. İşinde en önem verdiği noktanın iletişim olduğunu belirten Zeynep Balkanoğlu bu işi kadınlar ve erkeklerin ortaklaşa iletişim içinde sürdürmesi gerektiğine inanıyor.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski