Okul Çantasında Neler Olmalı

okul-cantasinde-neler-olmali

Neredeyse herkes hayatının bir anında mahallesinde, evinin yakınlarında ya da herhangi bir okul yolunda “yürüyen çantalar” görmüştür. Yürüyen çantalar diyorum çünkü adeta kendinden büyük bir çantayı sırtına takmış ağır ağır okula giden minik öğrencilerimizden ülkemizde bolca var. Sonuçta hayatının yaklaşık 16-17 yılını okul sıralarında geçiren bir millet olarak en vazgeçilmez eşyalarımızın başında şüphesiz okul çantaları geliyor. Peki okul çantasında neler olmalı?

  • Öncelikle haftalık ders programımız mutlaka olmalı. Hangi gün hangi derslerin işleneceğini bilmek gereksiz eşya taşımaktan bizleri kurtarır.
  • Sonrasında o güne ait ders kitapları ve defterlerimiz olmalı. ( iki ders için bir defter kullanmayı başarabiliyorsanız sizin için her açıdan avantaj olur.)
  • “ Fazla kalemi olan ya da 07 ucu olan var mı?” sorusunu duymadan mezun olan öğrenci sanırım daha dünyada yoktur. Bu sebeple yeterince kalem, renkli kalem, silgi, uç, kalemtraş bulundurmamız lazım.
  • Okullarımız fazlasıyla kalabalık olduğu için ne yazık kı hijyene dikkat etmek çok zor oluyor. Bu sebeple ıslak mendil ve kuru mendil mutlaka olmalı. Eğer temizliğe fazlasıyla önem veren bir öğrenciyseniz küçük bir sabunda bulundurabilirsiniz.
  • Kız öğrenciler için kişisel ihtiyaçların yanı sıra toka bence olmazsa olmazlardan. Hem disiplin yönetmeliği açısından, hem de dersleri dinlerken daha rahat edebilmek için saçlarımızı toplamakta fayda var.
  • İlkokul öğrencilerinde beslenme çantası alışkanlığı olduğu için yemek noktasında sıkıntılar çok olmuyor. Fakat ortaokul ve lise kantinleri sağlık acısından çok elverişli değil. Bu sebeple yanınızda evde hazırladığınız küçük sandviçler ve su bulundurmak iyi olur.

Yukarıdakilere ilaveten sizce okul çantasında neler olmalı ?

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski