Limon Suyu İçmenin Cilde Faydaları

limon-suyunun-cilde-faydalari

Eğer sizde masraflı olduğu kadar kullanımı da bir o kadar zahmetli olan cilt bakım ürünlerinden, peelinglerden, maskelerden sıkıldıysanız ve artık yorulmadan güzel bir cilde sahip olmak istiyorsanız limon suyu tam da size göre... Hemen hemen mutfağımızdan hiç eksik etmediğimiz , içerisinde çok sayıda vitamin bulunduran (C vitamini içeriği yanı sıra fosfat, potasyum, magnezyum vb.) limon, buzdolabımızın olmazsa olmazlarından zengin bir meyve. Sindirimi düzenlemekten, kilo vermeye, karaciğeri temizlemekten, solunum sistemimizi düzenlemeye kadar birçok faydası bulunan limonun bir faydası da cildimizi güzelleştirmek.

-->Limon suyu içmek için 10 neden

Yanlış beslenme, sigara kullanımı, hava kirliliği gibi birçok sebepten cildimizin erken yaşta bozulması kadın- erkek hepimizin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri. Biz kadınlar bu konuda biraz daha hassas olduğumuz için zamanımızın ve paramızın büyük çoğunluğunu cildimizin daha güzel olması için ayırıyoruz ve çoğu zaman sonuç hüsran oluyor maalesef. Limon suyu ile bu durumdan kurtulmak çok kolay. Peki nedir limon suyu içmenin cilde faydaları ?

--> Ödem attıran mucize bitkiler

Limon vucudu toksinlerden, zehirli atıklardan arındırır . Temizlenmiş bir vücut, güzel bir cilde kavuşmamızı sağlar. Sitrik asit açısından zengin olan limon suyunun cildi gerginleştirici özelliği vardır  ve bu sayede kırışıkları azaltır, yaşlanmayı önler. Eğer yüzümüzde kahverengi lekeler veya sivilce izleri varsa limon suyundaki antioksidanlar sayesinde bu lekeler kurtulabilir, cildimize daha parlak bir görünüm kazandırabiliriz. Özellikle yağlı cilt yapısı olan insanlarda ciltteki gözeneklerin tıkanması oldukça yaygın görülen bir şikayettir. Tıkanmış gözenekler ciltte siyah noktalara ve sivilcelere yol açar. Limon ciltteki yağı çözücü etkisiyle gözeneklerin açılmasını sağlar. Bir nevi peeling etkisi yapıyor diyebiliriz. Bunun için gece yatmadan önce yüzümüzü iyice yıkayıp , yarım limon suyunu bir parça pamuğa sıkarak gözlerimize ve dudağımıza değdirmeden yüzümüzü temizlemek, bu şekilde sabaha kadar uyuyup ve sabah yüzümüzü ılık su ile nazikçe yıkamamız yeterli...

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski