Bayanların Kilo Vermeye Karar Verdikleri 5 Farklı Dönem

kilo-verme-karari

Fazla kilolardan kurtulmak için diyet olmazsa olmazların başında gelmektedir. Ancak bir çok kişi başaramayacağına inandığı için bu savaşı daha yolun başında kaybetmektedir. Fakat buna rağmen iradesine sahip çıkmayı başaran bayanlar hayatlarının belirli dönemlerinde kilo vermek için daha azimli olurlar.Peki bayanlar hangi dönemlerde diyet yapmaya karar verirler ?

1-Haftanın ilk günü (Pazartesi)

Durup durup kilo vermem gerekir diye düşünen bayanlar bunun için yeni başlangıcın simgesi olan haftanın ilk gününü tercih ederler ve o güne kadar da nasıl olsa diyet yapacağım diyerek ve sanki bir daha sevdiği şeylere yiyemeceğini düşünerek bolca gıdalara tüketmeye başlar.Maalesef ki bu durum da eskisinden daha fazla kilo almaya ve motivasyonunuzu düşürmeye sebep olacaktır.Bu yüzden aklınıza gelen ilk öğünde bu işe başlamalısınız.

2-Alışveriş Zamanı

kıyafet-deneme

Alışveriş bayanlar için önemli bir durum ve zaten aradığı şeyi bulmakta zorlanan bayanlar! zar zor beğendiği kıyafeti bir de fazla kilolar sebebiyle alamamış olması onları derinden üzecektir. Bu yüzden önemli organizasyonlar öncesi alışverişe çıkan bayanlar “bana hiç bir şey olmuyor” şikayetinden sonra hemen harekete geçmeye karar verirler.

3-Evlilik Öncesi

2. maddeye benzer durumlar burda da geçerli.Gelin olmanın verdiği stress bir yana o gelinliğin içine girebilmek ve zarif görünmek için düğün öncesi çoğu bayan fazla kilolarından kurtulmaya çalışır.Gelinlik ne kadar kişiye özel dikilse bile tüm kadınlar zayıf görünmek isterler, hele eşleri onlardan daha zayıfsa :).

4-Doğum Öncesi

Bayanların hayatlarındaki evlilikten sonraki önemli dönemlerinden birisi de doğumdur.Çünkü doğum zamanı kilo almak kaçınılmazdır.Bu yüzden öncesinde fazla kilolarla hamile kalmak doğum sonrasında hem sağlık hem de görünüm olarak onları sıkıntıya düşürecektir.Kilo kontrolünü doğum öncesinde kazanmak sağlıklı bir gebelik için olması önemli olacaktır.

5-Doğum Sonrası

Sanırım tüm doğum yapan bayanlar doğum sonrası diyete başlamıştır.4. maddede bahsettiğim gibi hamilelik döneminde bayanlar muhakkak kilo alırlar ve eski hallerine tekrar kavuşmak, vücutlarını tekrar forma sokmak için diyet yapma operasyonuna başlarlar.

Son Sözler

Günlük konuşmalardan etkilenmeleri hariç bırakırsak genellikle çoğu bayan yukarıda bahsettiğim dönemlerde kilo vermek için oldukça hevesli olurlar.Belki yukarıdaki 5 farklı dönem için kilo vermeye karar vermiş olabilirsiniz.Bilmem yanılıyor muyum ?

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski