Kışın Çatlayan Eller İçin Önleminizi Alın

kis-el-çatlamasi
Şüphesiz kış mevsiminin en kötü taraflarından bir tanesi de çatlayan eller problemi diyebiliriz.Çünkü soğuk havanın yakıcı etkisi ve iç mekanlardaki sıcak hava  havadaki nemi alarak cildi aşırı derecede kurutarak ellerde çatlak oluşumuna neden oluyor.Bir süre sonra aşırı çatlayan deri, yaralara dönüşüp can yakabiliyor. Bu yüzden cildiniz hassas ve bu türden problemlerle sık karşılaşıyorsanız basit işlemlerle çatlayan eller konusunda önlem alabilirsiniz.
  • Bildiğiniz gibi su vücudumuz için çok önemlidir.Bu yüzden vücudumuzdaki dengeyi korumak adına kış mevsiminde çatlayan ellere çözüm olarak bol bol su tüketilmelidir, vücut nem kaybını geri kazanmalıdır.
  • Dışarı çıkarken mutlaka eldiven takın.Bu şekilde elinizin soğumasını engellemelisiniz. Eğer dokunmatik telefon kullanıyorum problem oluyor diyorsanız bunun için yarım eldivenleri tercih edebilirsiniz.
  • Bayanların önemli sıkıntısı da bulaşık.Eğer elinizle bulaşık yıkama durumunuz varsa çıplak el ile değil mutlaka bir eldivenle bulaşık yıkamalısınız.
  • Badem yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlar cildinizi  nemlendirerek yumuşatır.Yatmadan ve de dışarı çıkmadan önce nemlendirici krem kullanarak el bakımınızı gerçekleştirmelisiniz .
Kışın el çatlaması problemi yaşıyorsanız yukarıdaki basit çözümlerle önleminizi alabilirsiniz.Bunlara rağmen ellerinizde kanamalar meydana geliyorsa profesyonel bir destek için doktora başvurmalısınız.Farklı bir çözümünüz varsa bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski