Bebekle Nasıl Dışarı Çıkılır ?

bebekle gezmek, bebekle dışarı çıkmak


Bebeğim, 2. ayını girdikten sonra beni evde tutmak epey zorlaştı ! Zira günlerce evde bebek-yemek-ev işi üçgeninde boğuşmak, bir kadın için oldukça ağır...

Tabii bu ağırlıkla başedecek ölçü de olmasa da , bebekle evden dışarı çıkmanın da bazı ağırlıkları var. Kan ter içinde kalıyorsun yahu ! Yok,bu öyle 40ı dolmadan evvel çantana bir kaç bez, bir de yedek giysi alıp taksiye atlayarak büyükanneye gitmeye benzemiyor. Ne var onda, en kolay iş. Zor olan kısımsa şu ;

  • Bebeğin 2 aylık olmuş, epey ağırlaşmış.En büyük sorun, nasıl taşıyacaksın ? Bebek arabası kış bebekleri için uygun bir tercih değil. Kanguru desen, bebek için çok rahatsız edici. Son günlerin modası baby slingler en iyi tercih, ama onunda sarıp sarmalama sıkıntısı var. Tercih senin.
  • Diğer bir sorun bebek çantasının ağırlığı. Bebek, artık ilk zamanlara göre epey büyüdüğü için ihtiyaçları da farklılaştı. Artık kusuyor ve daha çok yedek giysiye ihtiyaç var. Mama alıyorsa biberona, daha çok beze, ateş-gaz gibi sorunlar için ilaçlara, yedek battaniyeye ihtiyaç oluyor. Nasıl ? Yerinden zor kalkıyor değil miiiii ! :/
  • Yaz bebekleri için olmasa da kış bebekleri için dışarı çıkarken ne giyeceği diğer bir problem. İlk günlerde yün bir battaniyeye sarıp çıkmak gibi bir kolaylık varken, büyüdükçe bu mümkün olmuyor. Hırka mı, tulum mu ? Ne giydireceğinizi şaşırıyorsunuz. Muhtemelen bir kaç deneme yapıyorsunuz. Tabii bu esnada anne de bebek de kan ter içinde. Pööff !
  • Çantayı hazırladık, bebeği giydikdik. Sıra, o sıkıca giysilerinin içinde bebeğiniz sakince (!) beklerken bir an evvel giyinmek. Artık dolaptan elinize ne gelirse :)
  • Kendi arabanız veya taksiyle gidecekseniz bi derece daha rahatsınız. Ama eğer toplu taşıma tercih edeceksiniz (ki 1 kere denedim, aman Yarabbiiiiii) öncelikle bebeğinize, sonra size büyük bir sabır gerek. Tabii bu sakin bebekler için geçerli değil. Bende öyle bir bebek olmadığı için daha ilk dakikalarda Yahya Kemal'i afakanlar bastı. Etraftada sinirli sinirli bakan teyzeler !!! 
  • Nereye gideceğiniz çok önemli. Bebeğinizin giderken uyuma ihtimali yüksek. Bu sebeple gideceğiniz yerin sakin olması lazım. Eğer kadın günü, arkadaş toplantısı vs. ise, gider gitmez gürültüden uyanan bebeğiniz sıkıntılanacak, ağlayacak ve sizi yoracaktır. Bu sebeple eğer kalabalık bir yere gidecekseniz ve bebeğinizin gittiği yerde uyuyamama gibi bir sorunu yoksa uykuya yakın bir saatte evden çıkıp, onu gittiğiniz yerde uyutmak mantıklı olacaktır. Ama yok, sakin bir yere gidecekseniz bebek çantasında bebeğiniz için yastık bulundurmanız gerekebilir (Hele ki benim gibi cafeye gittiğinizde uyuyan bir bebeğiniz varsa çok gerekli :)).
Bebekle evden çıkmak nasılmış ? Hazırlanmanın en kısası 45 dk sürüyor. En azından benim gibi tecrübesiz bir anne için geçerli bu süre :) İlerde pratikleştikçe, elim hız kazandıkça kaç dakikaya düşer bilmem. Ama bu kez de kalan zamanı manyaj yapıp süslenmek için deperlendireceğimi düşünürsek, yine döndük 45 dakikaya :)

Mis kokulu bebekleri öper, bebeksiz evlilere bir an evvel bebek tavsiyesinde bulunurum. Bekarlara ne tavsiye edeceğim malum :) 

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski