Google'da En Çok Ne Aranmış ?

google'da aranan kelimeler

Google, 2013 Zeitgeist (dönemin ruhu) listesini açıkladı. Dünyada veTürkiye'de en çok aranan kelimeleri açık seçik görmüş olduk bu sayede. Midesel mevzulara fazlaca yatkın biri olarak, çıkan sonuçlara ben hiç şaşırmadım açıkcası. Ama oraya geçmeden önce bu yıl,  Google'da en çok nelerin arandığına bir bakalım ;

Eokul , Ösym , Altın fiyatları ,  İşkur , Pepe Rüya tabirleri , Wolfteam , Şans Topu , Gangnam Style , Justin Bieber ve Ankara'nın Bağları ! Hepsi için ayrı bir antin kuntin sebep bulabilirsiniz tabii de Ankara'nın Bağları nedir yahu ?

Gelelim, beni en çok ilgilendiren kategoriye. Türkiye'de en çok aranan yemek tarifleri listesinde neler var sizce ? İnanmazsınız , 1 numarada saımsak çayı var.  Evet sarımsak çayı. 'Aman sarımsak kokucizz' diye mantıyı bile sarımsaksız yiyen hatun ve beylerin bol olduğu bir toplumda kim sarımsak çayının tarifini merak eder. Hayır lezzetli bir şey olsa bari. Ne bileyim bi ıhlamur ya da ada çayı olmadığı kesin !!!

Listenin diğer kısmı da kısmen aynı tuhaflıkla devam ediyor. Mesela 2. sırada muhallebili kadayıf var. Ve o muhallebili kadayıf tarifini bu yıl içinde en az 25 kere aratarak, 2. sıraya yerleşmesinde benim de payım var !  Ama bir farkla, ben kendi yemek bloğumdaki muhallebili kadayıfı arıyorum :) 

Listede 3 numarada karnıyarık var, 4 karnabahar kızartması... E bi derece mantıklı, karambole yapılacak yemekler değil ikisi de.

5 numara  ezogelin çorbaya ait. 

6. sırada pandispanya kek geliyor. O da olur, tutturması zor, püf noktalarına falan bakayım demiştir aratanlar !
En aranıp sorulan yemeklerin yedincisi kruvasan tarifi ! Demek ki neymiş, reklamlardaki kruvasanın tadının mesnetsizliği bir çok kişi tarafından anlaşılmış ve ahali kendi kruvasanını kendi yapmaya karar vermiş ;)

Liste kalburabastı , paşa lokumu ve hamsili pilavla 10'a tamamlanıyor. 

Türkiye'de en çok aranan 'Nasıl yapılır' başlıklarında da 'Abdest nasıl alınır' ve 'Oraya nasıl giderim'i takiben, üçte 'Aşure nasıl yapılır', dördüncü sıradaysa 'Makarna nasıl yapılır'ı görüyoruz. Makarna haşlarken bile Google'a danışan bir nesil, eyvah eyvah, durum vahim ! 


Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski