Saç Nasıl Yıkanmalı ?


saç nasıl yıkanmalı, doğru saç yıkama şekli

İşte öyle girersin sıcacık suya, köpürtürsün köpürtürsün, köpükten dört bir yanı göremezsin, azıcık da çitilersin, al sana mis gibi saç !

Değil mi ? Yanlış mı oldu ? Eee, ben hep böyle yapıyorum ...

'Yok efendim saç yıkamanın da bir edebi, adabı varmış. Sebep ? Çok kırılgan ve naif oldukları için kendileri, sevip okşayarak, nazik davranarak yıkamak gerekirmiş. Hayır çok sıcak su kullanılmaması gerektiğini ben de biliyorum da, bu okşar gibi yıkamak da neyin nesi ?' Bunları ben dedim, siz demeyin. Buyrun ; SAÇ NASIL YIKANMALI ? 

-Saçları 2 günde bir ve 2 şampuanlama yaparak yıkamak yeterlidir. Eğer 3-4 gün yıkayamadıysanız 2den fazla şampuanlama yapmanız saçı temizlemek yerine aksine zarar verir.  Saçınızın alışkın olduğu şampuanlama sayısı neyse onu koruyun. Eğer 2den fazla şampuanlama yapıyorsanız sayıyı 2ye düşürün.

-Saçınızı önce ılık su ile ıslatın. Kuru saça veya sıcak su ile iyice ıslatılmış saça şampuan sürmeyin.

-Şampuanı miktar olarak fazla sürmenin saçınıza faydası değil zararı olur. Yeteri miktarda alın, çok kullanmayın.

-Saçınızı köpürtürken tırnaklarınızı değil parmak uçlarınızı kullanın. Mümkün mertebe saç derisine masaj yaparak ve saçları okşar gibi köpürtün. Böylece saç derinizin gereksiz yere tahriş olmasını ve saçınızın yağlanmasını önlemiş olursunuz.

-Saçınızı tamamen durulamadan ikinci şampuanlamaya geçmeyin.

-Son durulamada saçınızda kalıntı bırakmadığınıza emin olun. Şampuan kalıntıları saçınıza zarar verebilir.

-Eğer saç kremi kullanıyorsanız saçınız tamamen suyunu akıttıktan sonra kremi uygulayın. Saç diplerine değdirmemeye özen gösterin. İki elinizin içinde nazikle ovalayarak kremi saç uçlarınıza uygulayın ve yine nazikçe durulayın.

-Mümkün olduğunca saçınızı tamamen ıslakken veya tamamen kuruyken taramayın. Özellikle çok uzun saçlıysanız banyoda başınızdan aşağı su akarken saçınızı taramayın.

Daha bu liste çook uzar da bakmayın, ben sizi yormak istemedim okurken :) Hadi bakalım, sıcacık suyun altında saç yıkamayaaaa !!!

1 Yorumlar

  1. Yağlı saçlar için de tavsiyeniz varsa onu da alabiliriz :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski