Kürdan Kullanmanın Zararları !


kürdan kullanmanın zararları


Dün haberlerde rastlayıp , üstüne bir de bugün Dr. Mehmet ÖZ'ün bir yazısını okuduktan sonra kürdan kullanımıyla ilgili net fikirler oluştu kafamda. Sizin de oluşsun da eliniz o kürdanlara rahatça gidemesin diye sizinle paylaşıyorum :)

Kürdan Kullanımının Zararları : 

Diş aralarının temizliğinde yaygın olarak kullanılan ahşap kürdanların, diş ve diş etine verdiği zararlar kimimiz tarafından bilinebilir. Ancak toplum olarak bir çoğumuz kürdanın zararlarından haberdar değiliz. Bunu restorantlarda, lokantalarda, cafelerde masa üzerlerine kürdan dolu bardaklar yerleştirilmesinden anlayabiliriz...Ağız içi diş ve diş eti sağlığımızın bakımı, bütün beden sağlığını etkilediği için daha dikkatli olmamız, sağlıklı ürünler kullanmamız gerekmekte.

Kürdan kullanmak dişlere zarar verir mi?  

-Kürdan, çok seyrek kullanılması gereken bir temizleyicidir. 

-Tarih boyunca, kürdan kullanmak dişler arasındaki bölgelerin temiz tutulmasına yardımcı bir yöntem olarak kabul edilmiştir. Günümüzde, artık kürdan yerine diş ipi kullanmak daha doğru olacaktır.  

-Kürdan kullanmak, özellikle de dikkat etmeden bilinçsizce kullanmak, diş minesine zarar verebilir, diş etinizde hasara yol açabilir ve diş köklerini tahriş edebilir

-Fırçalamak ve diş ipi kullanmak, plağı yok etmenin ve dişlerin arasını temizlemenin en iyi yoludur. Eğer bir restoranda dişinizde bir şey kaldıysa ve diş ipiniz yoksa kürdan kullanmadan önce iki kere düşünün ve dikkatli olun. 

Ayrıca bırakın evdeki kürdanlarınız, yalnızca fırında kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kullanılsın olmaz mı :)


(kaynak : Dr. Mehmet ÖZ)

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski