Kendi İsim Analizinizi Yapın

harf analizi, kendi isim analizimiz

İsim analizi, son günlerde kafayı taktığım enteresan mevzulardan biri. Hem uhrevî bir iş olması hem de insana kendi(ve başkaları) hakkında ip uçları veriyor olması beni böyle bir meraka itti. Bir de galiba boş vaktim çoktu ! :)

İsim analizi , çağırıldığımız ismin her bir sesteki titreşimlerinin kişiliğimizi etkilediğine yönelik bir inanış üzerine doğmuş. Yani isminizde bulunan harflerin seslerinin kişiliğimizi etkilediği düşünülüyor. İsim analizi de bu sebeple yapılıyor. Hatta bununla direkt ilişkili Akrofonoloji (uzaydaki seslerin incelenmesi) adında bir bilim dalıyla ortaklaşa çalışılıyor. 

Anlayacağınız üzere isim analizi bilimsel ve profesyonelce yapılması gereken bir şey. Bense burada yalnızca gezip dolaştığım sitelerden edindiğim bilgiler ışığında, kendi isim analizinizi kabaca yapabileceğinizi söylüyorum. Öyle büyük şeyler vaadetmiyorum :)

Kendi İsim Analizinizi Yapın

Öncelikle isminizdeki tüm harfleri alt alta yazıyorsunuz (soyadınız da dahil). Burada önemli olan nokta şu, size hitap edilen isim her ne ise onu kullanıyorsunuz. Yani adınız Fadime Nur'sa ve insanlar size yalnızca Nur olarak hitap ediyorsa, analizde sadece Nur'u kullanmalısınız. Yine eğer Fadime yerine size sürekli Fatoş diye hitap ediyorlarsa analizde Fadime yerine Fatoş'u kullanmalısınız. Tekrar hatırlatalım, bunun sebebi isim analizinin isminizdeki seslerin titreşimlerinin kişiliği etkilediğine inanılıyor olması. Yani kullanılmayan bir ismin (sesin) kişiliğiniz üzerinde bir etkisi olamaz. 

Ardından , isminizdeki harflerin her birinin karşısına, o harfin özelliğini aşağıdaki tablodan bulup yazıyorsunuz. Gerisi size kalmış, harfleri okuyup yorumlayın, bakalım isminizin kişiliğiniz üzerinde etkisi olduğuna dair bu düşünce doğru sonuç veriyor mu ?

A: Atılgan-enerjik
B: Ön sezileri kuvvetli
C: Konuşma ve yazma yetenekleri olan
Ç: Zevk sefa düşkünü
D: Üstün güçlere sahip
E: Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele eden
F: Uysal, güvenilir
G: İnatçı kişilik, gerginlik
H: Sakin ve durağan
I: Hassas
İ: Kırılgan
J: Kaprisli ve kıskanç
K: Başarılı, unvan sahibi
L: Sanatsal yeteneğe sahip
M: Ticarete yatkınlık
N: Sağduyulu
O: Gizliliği sever
Ö: İçine kapalı
P: Kendinden emin
R: Sert yapıya sahip
S: Hayalperest
Ş: Çok üretken ve güçlü
T: Duygularını zor açabilen
U: Durgun, çok ağır hareket eden
Ü: Başarısı sürekli engellenen
V: Kendi içine dönük, umursamaz
Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar
Z: Bilimsel açıdan, okumayı seven.


kendi isim analizinizi yapın

Benim, isim analizine ilgimi arttıran en önemli etken, kendi ismimi yorumladığımda karakterimle örtüşüyor olmasıydı. Belki benimki tesadüftür. Ya sizinki ? :))

İsim analizi yapılırken yalnızca harflerin tek duruşuna bakılmıyor. Bazı harflerin isim içinde yan yana gelmesinin ortaya çıkardığı anlamlar da kişilik hakkında bilgi veriyor ;

Rh: Hayatta zor koşullarla karşılaşma
Sa : Para konusunda olumlu ve proje üretebilen
La ve lu: Proje üretebilen
Da ve du: Sağlıklı ve işte başarılı
Çe ve çi: Para kazanan ama elinde tutamayan
Lu ve bu: Aşkta güzellikler yaşayan
Cu: Önü açık ve şanslı
Ku ve ka: Kariyerinde çok yükselen


Kendi isim analizini yapıp doğruluğuna şaşıranlar için 2. adım şu , sevgilimin(eşimin) ismi kişiliğiyle ilgili ne diyor :)  Merak etmeyeniniz yoktur herhalde , varsa da inanmam !!!

Sonra ver elini anne, baba, kardeş, okulda en popüler olan o kız, Murat Boz, kankan vs. vs. vs.... Merak bu, sonu gelmez :)

Kolay gele...


(Kaynak : isimanalizi.org)

2 Yorumlar

  1. Ya gercekten heryerde bu konu konuşuluyor son günlerde ama pek inandırıcı gelmiyordu azöncesine kadar. Dedim Leyla nın vardır bir bildiği:) ya gercektende tuttu benimkide ama:) hemen eşiminkine baktım, derken elma kurdununkine:) sardı bu iş beni yahu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah, işte hep böyle oluyor, ben de aynı durumda kaldım :)

      Sil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski