Ev Kadınları Daha Mutlu !

ev kadınları daha mutlu


Öyle, sahiden de öyle ! Kendim değil de yazarımız 2kezanne'den biliyorum. İşlerini güçlerini bitirip öğleden sonraları çay sefası yapıyorlar. O esnada tabii vur dedikodunun dibine. Şu kaynana senin, bu koca benim, vay efendim üst komşu tepeden ne silkelemiş, öğretmen ne ödev vermiş derken, ne stres kalır insanda ne keder. Sâfi mutluluk :)

Buraya kadarki benim tespitimdi. Bundan sonrası İngiltere'de yapılan ulusal mutluluk araştırmasının verileriyle alakalı. Araştırma sonuçları ev kadınlarının, çalışan kadınlara göre daha mutlu olduğunu gösteriyor.


Araştırma, ev kadınlarının evde vakit geçirirken daha az sıkıldığını ve kendini daha değerli hissettiğini belirtiyor. Kadınlar evde bebeğiyle vakit geçirmekten daha çok mutluluk duyuyor ve işe dönmek istemiyor.
Araştırmada ayrıca, evlilerin bekârlara göre hayattan daha fazla keyif aldıkları ve daha rahat oldukları ifade ediliyor.

Eeee ben hep derim, bekarlığın sultanlıkla bir bağlantısı yok diye. Bak, çalışmanın da mutlulukla bir bağlantısı yokmuş. Evinizin kıymetini bilin :)

2kezanne'nin diğer anne-çocuk yazılarını okuyun : 

(Kaynak : haber7.com)

3 Yorumlar

  1. Ya ben katılsam mı bilemedim şimdi. Hamileliğimle iş hayatıma son verdim, bebeğimi büyütüyorum. Mutlumuyum çok şükür ama üretkenlik başka birşey. Insan özlüyor gerçekten, birde gelişen şartlar doğrultusunda dışarıdaki tek sosyal aktivitenin alışveriş merkezi dolaşmak olduğunu hesaba katarsak komşulukların bittiğini, arkadaşlarla toplantıların azaldığını da eklersek; Ayh neyse sustum ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor diyelim :)

      Sil
  2. Değil kişiden kişiye ülkeden ülkeye değişiklik gösderir bu durum. Siz bu yazdıklarınıza inanıyor musunuz? Burası Türkiye! Önce insanların evdeyken elde edebildikleri gelir miktarına ve yaptıkları işe sonra da çalıştıkları zaman elde ettikleri gelir miktarına bakmak lazım. Koca faktörünü atladınız sanırım, sen dedikodunu edersin evde kocan kor suratına geçer afedersiniz ama bu konuda karamsar olmaktan kendimi alamam. İngiltere bir araştırma yapar bir maksadı vardır, uzun soluklu bir çalışmanın başlangıcıdır, kulisler yapılmıştır, belki de o ülkedeki çalışan kadın nüfusunu azaltma projesinin en temel taşıdır bu araştırma! Biz ise alırız tak diye haberlere -ki bu hangi haber kanalı olursa olsun önemli değil al birini vur ötekine zaten- biz de inanır paylaşır vayyyy be der ve yan komşu çalıştığı için ondan daha mutlu olduğunuzu hisseder oturursunuz. Kusura bakmayın burası İngiltere değil, yapılan araştırmanın adı da zaten ULUSAL.. bilmem nesi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski