Bulaşık Makinesinde Yemek Pişirmek !


bulaşık makinesinde yemek pişirmek

Şaka değil ! Gördüm.

Lisa Casali adlı İtalyan bir yemek kitabı yazarı 'Bulaşık Makinesinde Yemek Pişirmek' adlı kitabında, bulaşık makinesinde hem kirli tabakları yıkayıp hem de yanında pişirilebilecek yemeklerle ilgili fikirler veriyor. Hayret, halbuki ben bu aklı bizden beklerdim ;)

Casali, bulaşık makinesinin tıpkı bir buharlı fırın gibi çalıştığını, bazı yemeklerin‘ekonomik’ programda, bazılarının ise daha yüksek ısıda piştiğini söylüyor. Makinede pişirmenin yöntemi ise malzemeleri vakumlu bir torba ya da kavonozun içine yerleştirmek.
Casali’nin kitabında kuskus, dana eti, elmalı tart ve levrek tarifleri yer alıyor. Yazarın tariflerini deneyen yemek severler ise bulaşık makinesinde pişen somon balığının fırında pişine göre daha lezzetli olduğu görüşünde.
Peki bulaşık makinesinde ne tür yemekler pişirilebilir ?

-Eğer somon pişirilebiliyorsa, kılçığı ayıklanmış bir çok balık pişirilebilir demektir. Fileto haline getirilmiş levrek, çinekop, palamut hatta orkinos. Alüminyum folyoya sıkıca sarıp bulaşık makinesine yerleştirileceği gibi kavanozla da pişirmek mümkün. 
-Haberlerde görmüştüm, teyzenin biri sosisleri kavanoza yerleştirip kapağını sıkıca kapatarak 60 derecelik yıkama programında sosisleri pişirmişti. Yani şarküteri ürünlerini de bu yöntemle hazırlamak mümkün.
-Balık mantığından hareketle , tavuğun göğüs kısmını da bulaşık makinesinde pişirebiliriz.

Gelelim benim görüşüme. Evet bulaşıklar bir yandan yıkanırken öte yandan ekonomik olması bakımından bu tür yemekleri makinenin ısısı ile pişirmek çok mantıklı. Bunu ilk bulan insanın ben olmamı dilerdim ! Ama lezzet itibariyle bana yavan ve uzak bir izlenim bırakıyor. Her şeyden öte kirli tabakların arasından çıktığını düşünmek bile itici !

Nerde benim tavada kızarmış kahvaltılık yumurtalı ekmeklerim ? Bekleyin beni geliyorummmmmm....

(Kaynak : internethaber.com)


Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski