Süt İçerek Zayıflayın !



Dün akşam CNN'de bir programa rastladım. O kadar takip etmeme rağmen adını bir türlü öğrenemedim. Zayıflamaya yönelin yapılan çeşitli deneyler ve bu deneylere katılan gönüllü deneklerle ilgiliydi (Adını bilenler bilmeyenlere anlatsın lütfennnn).

Deneylerden biri , egzersiz yapmanın yağ yakmaya katkısı olup olmadığına yönelikti. Deney sonucunda da egzersiz yapan bireyin egzersizden itibaren 24 saat boyunca hızlı şekilde yağ yakmaya devam ettiğini gösteriyordu.

Bir diğer deneyde ev içerisinde yapılacak hafif egzersizlerin yağ yakmayı sağlayıp sağlamadığını tespit etmeye yönelikti. O deneyde de ev içinde telefonla konuşurken yürümek, çamaşır asmak, kısa mesafelere yürüyerek gitmek gibi yapılabilecek basit işlerin yağ yakımını arttırdığı sonucuna varıldı.

Benim asıl dikkatimi çeken ve programı bana izlettiren deneyse süt ve süt ürünleriyle yapılan araştırmaydı.

Süt içerek zayıflayabilirsiniz !

İşte deney bitiminde ortaya çıkan sonuç buydu !

Gönüllü deneğe 1 hafta boyunca belirli bir kalori ve yağ içeren ürünler yedirilip dışkısından tahlil örnekleri alındı. Örnek test edilerek deneğin dışkı ile ne kadar yağ attığı tespit edildi.

Bunun ardından takip eden haftada deneğe yine aynı miktar kalori ve aynı miktar yağ içeren başka bir besin programı verildi. Bu programın diğerinden tek farkı, süt-yoğurt-peynir miktarının arttırılmış olmasıydı. Yine denekten her gün dışkı örnekleri alınarak ne kadar yağ atıldığı tespit edildi.

Sonuç şaşırtıcı !

Deneye katılan adamın ilk hafta boyunca dışkısından atılan yağ miktarı, 2. hafta atılanın yarısı kadar çıktı. Yani denek, süt ve süt ürünlerini tükettiği hafta, başka hiç bir şey yapmadan çok daha fazla yağ atmış oldu vücudundan. Buna sebep olan şeyin kalsiyum olduğu tahmin ediliyor.

Verilmek istenen mesaj da çok açık , cola, gazlı içecekler vs. içip gereksiz yere vücudunuza kalori sokuşturmak yerine ayran, süt gibi içecekleri tercih ederek hem sağlıklı beslenip hem yağ yakabilirsiniz. Bence buna değer ;)

Eeeee, sütü sevmeyen kaldı mı aranızda ?

2 Yorumlar

  1. canım bilgilendirdiğin için teşekkürler..doğrudur çünki benim kızım maşallah güzel yiyor ama aynı zamanda sütüde çok içiyor ve herkez bu kadar yemeye çokda kilolu değil diyor belkide süttendir he..sevdim bu fikri yaz günü bol bol ayran içelim madem:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski