Gardroplar Sonbahara Nasıl Hazırlanır ?

Bu kadar ayarında, bu kadar dengeli, bu kadar naif ve bu kadar rahat geçirilen, hatta gidince ardından özlenen başka bir mevsim yok benim için. Sizin için de öyleyse eğer, sonbaharı benim gibi sabırsızlıkla bekliyor olmalısınız. Sabahları uyandığımda ilk işim salonun perdesini kaldırıp denizden bize doğru vuran ışıkların ayarına bakmak oluyor. Eğer çok güçlüyse güneş ışıkları eyvah ! O gün çok sıcak olacak demektir, ve muhtemelen diğer günler de. Ama ne zaman ki o ışık cılız, sönük, hatta sabahın ilk ışıklarında biraz da serin esmeye başlar, hah işte o zaman sonbahar bize adım adım yaklaşıyor demektir. Tam da bu sabah ki gibi ! Yani en azından Trabzon'da öyle ;)

Moda dünyasında sezona hazırlık, sezonun gelmesinden aylar önce başladığı için bizim de bir kaç hafta öncesinden sonbahar hazırlıklarına başlamamız absürt değil. Hele ki çalışıyorsanız ve her gün evden çıkmak zorundaysanız yapılacak çok daha fazla şey var demektir. Ben de kendi sonbahar hazırlıklarımdan esinlenerek size yardımcı olması bakımından ufak bir liste yaptım. Okuyun, okutun, uygulayın, beni anın :)

Gardroplar sonbahara nasıl hazırlanır ?
  • İşe ilk olarak tamamiyle sezonluk giysileri dolabınızdan kaldırmakla başlayın. Nedir onlar ; tiril tiril incecik bulüzler,  kolsuz-dekolte yazlıklar, ince keten pantolonlar, bu sezon kendini göstermeye başlayan dantel bulüzler vs. Bunları sonbaharda giyemeyeceğiniz için yer işgaline neden olmaları boşuna. Ama şu kolsuz , koton veya pamuklu kumaş bulüzler ve gömlekler kalabilir. Sonbaharda incecik hırkalarından altında onlara ihtiyacımız olacak ;)
  • Sadece yazlık giysileri yok etmekle bitmiyor iş. Daha sırada sonbaharın ruhuna hiç yakışmayan beyaz renk çantalar, genelde akşam sahil gezintilerinde kullanabilceğiniz ufak boy postacı çantaları ve açık ayakkabılar var. Hele ki sivri topuk, ultra yüksek pabuçlar bu güzelim mevsime hiç uygun değil.
  • Gardrop dedik ama sonbahar hazırlığında cilt bakımı ve makyajı da düşenerek bir kaç kelam da ordan edelim. Yazın makyajınızda kullandığınız canlı renk farlar, alıklar ve rujlar sonbaharda biraz demode oluyor. İlk bahara dek kaldırın gitsin.
Şimdi gelelim bunların yerini nelerin alacağına ? Korkmayın çok para harcatmıycam size ;) 

  • Boşalan dolap raflarının yerini renkli badi ve tişörtlerle doldurabiliriz. İster kısa, ister uzun olsun hırkaların altında badi ve tişörtler benim için sonbaharın vazgeçilmezleri. Hatta çalıştığım ortam biraz sıcak olsa kışın bile giyebilirim !!!! Dikkat edeceğiniz tek şey bu konuda, çok canlı renkler tercih etmemek. Örneğin fuşya veya neon yeşil hiç sonbahara uygun bir tarz oluşturmaz üzerinizde. Bunların yerine bu yaz da çok moda olan pudra pembesi, su yeşili, limon sarısı gibi renkler tercih ederseniz hedefi tam 12den vurmuş olursunuz.  Yine taba rengi, kahve tonları, gri tonları, kırmızı, parlement mavi ve mor bana göre sonbaharın olmazsa olmaz renklerinden.
  • Tişört, badi ve kolsuz gömleklerin üzerine sıra hırkalara geldi. Bir kaç markada şuan satışta var. Çok geçmeden tüm mağazalarda sonbahara uygun, ince, genelde beyaz, krem,  siyah ağırlıklı renklerde hırkalar bulabilirsiniz. Her sezon en az 2 tane alırım. Bu yıl kararım beyaz ve bulabilirsem mor üzerine olacak ;)
  • Rahat kot pantolonlarınızı hiç bir yere kaldırmanıza gerek yok. Ama kumaş pantolonu çok kullanan biriyseniz mevsime uygun kalınlıktaki kumaşlar almaya özen gösterin.
  • Veee ayakkabılar. Çizmeye de aykkabıya da çok düşkünlüğüm yoktur ama bilekte biten botlara aşığım . İşte şimdi onlardan bir kaç tane almanın tam vakti.

Dolgu topuk veya sivri topuk, hatta düz taban. Bu sezon da bileği kürklü modeller çok moda. Bence en az 2 yıl daha giyeriz ;)


Evet evet, yine geliyorlar :) Benim lise yıllarımda moda olan binici ve kovboy çizmeleri bu sezon kendini göstermeye tekrar başlıyor. Kısa eteklerle de bir o kadar şık oluyorlar. Bu sonbahar battık !

  • Koca koca çantaları unutmayalım. Sonbahar ve kış mevsimin bir diğer güzel yanı da bu. Taşımamız gereken çok fazla şey olduğundan mıdır yoksa koca çanta sevdasından mı ?  Dikkat edin, bu sezon çıkan çantaların hepsi ultra boy. Renkleri de taba, koyu yeşil, bordo ve siyah ağırlıklı. Ahhhh en güzelleri. Şimdi bir de desenli çanta modelleri var, onlar için ayrı bir yazı yazıcam.

  • Son olaral cilt bakımı.  Ben özellikle sonbahara şeftali rengi allık ve mercan rengi, hafif şeffaf rujları çok yakıştırıyorum. Ayrıca mevsimin rüzgar ve sıcak dengesini düşündüğümüzde gece nemlendiricilerine başlamanın tam zamanı. 
Kredi kartı limitlerinizi çok fazla zorlamadan nasıl yapacaksınız bilmem ama sonbahar için alınacak çok şey var. Hepimize alışveriş için gezerken kolay gelsin. Haftasonlarını tercih etmemeye özen gösterin, çünkü herkes sonbahar alışverişine çıkacak ;)

2 Yorumlar

  1. bana hep kış..hiç yaz gelmiyor hala yorganla uyuyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerdesiniz ki :) Biz Karadenizde öyleyiz, yorgan hiçççç kalkmıyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski