Saçları Hızla Uzatmak İçin 6 İp Ucu


Kadınların, en büyük sıkıntılarından biridir bir türlü 'uzamayan saçlar'. Sanırım kaynana zırıltısı ve eş gürültüsünden sonra en çok konuşulan mevzuların başında gelir. İşimiz, gücümüz, tüm derdimiz saçımız !

Hem bakımlı, hem de çabucacık uzayan saçlara sahip olmak için yapılması gerekenler, aslında kadın sohbetleri içinde dert yanmaktan daha kolay. İşte size bakımlı ve çabucak uzayan saçlara sahip olmak için 6 ip ucu :

  • Saçlarınızı sıcak su ile yıkamayın. Sıcak su, zaten narin olan saç tellerini yıprattığı gibi saç derisine de zarar verir.En doğrusu saçı ılık su ile yıkamaktır.
  • Saçı, deriye masaj yaparak yıkayın. Tıpkı şampuan reklamlarındaki gibi yani. Saç derisine yapılan masaj derideki kıl köklerini uyararak saçın daha çabuk beslenmesini sağlayacaktır. Bu sebeple saçları sabah akşam , geniş ağızlı bir fırça ile kökten uca taramak , saç derisine masaj yapılmasını da sağlayacaktır.
  • Sıcak saç kurutucudan ve saçı ovalayarak kurutmaktan kaçının. Saçları kurutmak için fön makinelerinin sıcak ayarı yerine daha az ısı veren ayarlarını kullanın. Banyodan sonra saçınızı havlunun içerisinde alıp elinizle ovuşturmayın. Hafif hareketlerle suyunu alıp ılık ayarda kurutun. Sürekli fön çektirmekten, saça ısı ile şekil verdiren yöntemlerden kaçının.
  • Jöle,sprey  gibi şekillendiricileri terkedin. Bu tür kimyasallar saçınızın yapısını bozar ve saçı yıpratır. Kullanmamaya özen gösterin. Hatta mümkün mertebe saçınızı saç kreminden uzak tutun, saç kremi kullanmak yerine doğal maskeler deneyin. 
  • Saçınızın hızla uzamasını istiyorsanız saçı besleyen yiyecekler tüketin. Saçın yapısı tamamiyle protein olduğu için protein ağırlıklı beslenin. Et-süt-yumurta-kuruyemiş tüketmeye özen gösterin. Vücudunuzda kan akışının düzgün sağlanabilmesi için bol su için.
  • Saçlarınızı düzenli aralıklarla kestirin. Eğer boyunda bir kısaltma yapmak istemiyorsanız en azından uçlardaki kırıkları aldırın. Saç uçlarında oluşan kırıklar saçın uzamasına engel olacaktır.
Bunların dışında bizim müdahale edemeyeceğimiz en önemli enken GENETİK. Eğer ailece çok çabuk uzayan bir saç yapınız varsa yatın-kalkın, genlerinize dua edin ;)

Tabii bunlara özen gösterip sabretmek yerine tercih edebileceğiniz başka bir yöntem de var, kaynak yaptırmak. Tabii paranız varsa :) Upuzun saçlı günler.

11 Yorumlar

  1. Ah ah ben neler yapmadım uzamak istemıorsa uzamıyor :) esekkurler bilgiler için :)

    YanıtlaSil
  2. Yeni kırıklarını kaldırdım sacim bir avuç kaldı lanet olsun nasıl uzatacagim ben bu saçı lanet olsun yag

    YanıtlaSil
  3. doğum kontrol hapını sampuana toz hale getirip bir tableti tabiki koyun onunla yıkarın çamtedebenti yağı var beş on lira sampuana ondan dökün aktara sorun ama miktarı bunlar gerçekten sac uzatmakla kalmayıp yeni saç cıkartmaya yardımcı

    YanıtlaSil
  4. Saçımı yeni kestirdim pisikolojim bozuldu lutfen ise yarayan tarif varsa verebilir misiniz

    YanıtlaSil
  5. Çörek otu yağını saca uygulayip en az 2 en fazla 4 saat bekletin saci yumusak ve parlak yapıyo kirilmasini engelledigi icin saclar rahat uzuyo arti sac uclarini onariyo..

    YanıtlaSil
  6. Arkadaslar internette sac duasi var onu okumanizi öneririm

    YanıtlaSil
  7. Ben her zaman yumurta ve mayonezli maske yapiyorum gercekten ise yariyor
    Cunku yumurtanin icinde bol proteyin var.sarisi uzatiyor beyazibise parlaklik veriyor.Mayonezinde icinde dogal malzrmeler var hem yagali ve saci kurutmuyor hemde bol bitaminli.
    Sacim cok zayifti bu maskeyi yaptigimdan berli allah nazarlardan korusun simdi sacim cok guclendi .
    Denemekten fayda var ☺

    YanıtlaSil
  8. Saçlarımı yıllarca uzattım, taa belime kadar iniyordu güzeli saçlarım ama eşim kıskançlığından kısacık kestirdi. Şimdi yeniden uzatmaya çalışıyorum canım saçlarımı...

    YanıtlaSil
  9. Bende kisa kestirdim Ama cok gec uzuor su anda kisa cabuk uzamio ne yapmaliyim bakim serumuda aldim bisùrù yag kullaniorum Ama sacim uzamio

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski