Yazın Daha Çekiciyiz Bayanlar


Bilim insanları yemiyor içmiyor, her daim abidik gubidik araştırma konuları buluyor kendilerine. Bugünkü ilginç araştırma konusuyla yine beni kendilerine hayran bıraktılar ! Ama bu kez araştırma sonuçlarını ben de beğendim ;)

2 bin kadın-erkek denekle,  insanların mevsime göre nasıl göründükleri üzerine bir araştırma yapmış bilim insanları. Sonuçları hem ilginç , hem güzel , hem de benim iki kemal etmeden bırakamayacağım nitelikte. Şöyle ki ; 

  • Araştırmaya katılan her 4 kişiden 3'ü , yazın kendilerini daha iyi hissettiklerini belirmiş.
  • Yine katılımcıların % 72'si (hemen hemen 4 kişiden 3'ü) yaz aylarında daha mutlu olduklarını söylemişler. (Yani tamam, bahar aylarında biz de kendimizi çok mutlu hissediyoruz ama şu tepemizdeki kavurucu güneş, enseden aşağı oluk oluk akan ter ve havadaki bu yapış yapış nemle şuan kaç kişi kendini çok mutlu hissediyordur bilemiyorum !)
  • 2000 katılımcıdan 740'ı yaz aylarında kendilerini diğer mevsimlere göre daha güvende hissettiklerini belirtmişler. Bu durum benim için yaz veya kış farketmiyor, kapımı kilitler yatarım!.
  • İŞTE ARAŞTIRMADA BENİM EN BEĞENDİĞİM KISIM ; katılımcılara 4 kadın ve 4 erkeğin yaz ve kış aylarında çekilmiş fotoğrafları gösterilmiş. %82'si yaz aylarında kadınların daha çekici göründüklerini söylemiş (Bence bu durumun, gösterilen fotoğraflarında hatunların ne giyip ne giymediğiyle uzaktan yakından bir ilişkisi mevcuttur !). Yine katılımcıların %60'ı da erkeklerin yaz aylarında daha çekici göründüklerini söylemişler. İşte ben erkekler konusunda elde edilmiş bu veriye şiddetle karşıyım. Özellikle de plajlarda ultra göbeğiyle gezinen amcaları gördükten sonra o göbeklerin kışın montun içine gizlendiğini bilmek daha rahatlatıcı geliyor ! Hayır dalga geçmiyorum, kendine bakan erkek için tamam amenna, yazın daha hoş görünüyor olabilirsin. Ama göbek yapmayı asaletten sayan zihniyete sahip beylerin yazın daha çekici göründüklerini söylememiz mümkün değil. Ha siz illa da 'çekiciler' diyosanız , sizi Halkalı plajında görmek isteriz :)
Son olarak katılımcıların yalnızca %2'sinin kış aylarında daha iyi göründüklerini söyleyerek noktalayalım bu bilimsel araştırmamızı ! 'Bilim diyosa doğrudur' mu dersiniz yoksa inceden inceye eleştirel mi yaklaşırsınız bu duruma bilmiyorum. Ama insanların genel anlamda kendilerini yazın daha mutlu ve güzel hissettikleri varsayımına ben de katılıyorum. Tamam gündüzler bazen çekilmez oluyor, ama yaz akşamları hepimiz çok mutluyuz be :) 

Şimdi anladınız mı yaz aşkları neden coşkulu olur ?

(Haberin ayrıntıları gazeteport'tan alınmıştır)

1 Yorumlar

  1. Vallahi şu bilim adamları yapacak bir şey bulamıyor galiba. Kız dediğin her zaman çekicidir.(bence)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski