Pansiyon Tatilinin Avantajları



Bu yazım, tatilden dönenlere nispet, henüz tatile çıkmamış olanlara ilaç olsun.

Bir çok kişinin ‘her şey dahil’ konseptinde oteller seçtiği şu son yıllarda, bence pansiyon tatili daha bir önem kazanıyor. Özellikle bizim gibi keyfine ve özgürlüğüne düşkün insanlar için pansiyon tatili hala oldukça revaçta. Bu yazımızda pansiyon tatilinden vazgeçemeyenlerin neler kazandığıyla ve pansiyon tatilinden vazgeçenlerin neler kaybettiğiyle ilgili iki kelam edicez.


  • Pansiyon tatili özgürlüktür. 
Pansiyon tatillerinin diğerlerinden en önemli avantajı ne yapacağınız, nereye gideceğiniz, kaçta yemek yiyeceğinizle ilgili bir sınırlamasının bulunmamasıdır.  Nihayetinde otellerin sabah kahvaltısı, akşam yemeği, hatta havuza giriş çıkış saatleri vs. bellidir. Pandisyonda böyle gereksiz sınırlamalarınız olmaz.


  • Pansiyon tatili huzurludur.
Özellikle otellerde veya yazlıklarda, küçücük bir alanda yüzlerce kişinin iç içe bulunduğu ortamlar (yazlığın plajı veya otelin lobisi gibi) pansiyonda yoktur. Pansiyonlar her daim çok daha huzurlu ve sakindir. Otelin disco gürültüsü gibi atraksiyonlarından münezzehtir. Zaten tatilciler pansiyona genelde yalnızca uyumak için gelirler. Uyumak=Huzur.


  • Pansiyon tatili ucuzdur. 
Çoğunlukla yalnızca konaklama bedeli ödersiniz. Ve bu bedel otellere göre daha cazip bir düzeydedir. Kimi pansiyonlarda konaklama bedeline kahvaltı dahildir. Kimindeyse çok cüzi miktarlara pansiyonda kahvaltı etmeniz mümkündür. 


  • Pansiyon tatili teferruatsızdır.
Odalarda ‘şuraya basın şu çıksın, buraya pörtletin bu olsun’ gibi ayrıntılar yoktur. Genelde birkaç sade yatak, bir tv, klima, mini buzdolabı ve bir gardrop yeterlidir. Anahtarınızı alır, odanıza yerleşirsiniz.


  • Pansiyon tatili samidir.
Tabi bu samimiyet sizin isteğinize bağlıdır. Recepcion görevlisiyle veya siz bahçede kahvenizi içerken gelip size eşlik etmek isteyen diğer tatilcilerle muhabbet edip etmemeniz size kalmıştır. Konaklayacağınız süre uzunsa, bu muhabbetlerin size avantajı olabilir.


  • Pansiyon tatili gereksiz kıskançlıkları önler. 
Sanırım listedeki en garip ayrıntı bu oldu. Yemek yerken yan masadaki hatunun giydiği tiril tiril yazlık elbisenin işlemesini, markasını, fiyatını vs. düşünmezsiniz. Doğal olarak eşinizi/sevgilinizi aynı elbiseyi bulabilmek için koca şehirde fellik fellik peşinizde dolandırmazsınız.  Aynı şekilde plajda gördüğünüz sütun gibi vücutlu hatunun, 2 çocuğu ve 1000 dolarlık bikinisiyle kumlarda yuvarlanışı sizde sinir krizi etkisi yaratmaz.


Eeee, hala mı pansiyon tatiline ‘hayır’ diyenlerden misiniz ?



1 Yorumlar

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski