Erkek Adam Aşerer mi ?


Couvade Sendromu

Valla doğru okudunuz soruyu. Okudunuz da , cevabından çok da emin olmayın . Çünkü erkek merkek , baba adaylarının %10 - %60'ı eşiyle beraber aşeriyormuş.

Adına Couvade Sendromu diyorlar. Çok menem bişey !

Böyle karının canı erik istediğinde senin de yiyesin geliyormuş.

Veya anne adayının mide bulantıları başladığında , belli besinlere karşı hassasiyet oluştuğunda baba adayında da aynı etkiler görülebiliyormuş.

Anne adayında hormonal değişikliklerden ötürü görülen duygusallaşma , kıskançlık , endişe gibi psikolojik değişiklikleri , erkek de bizzat yaşıyormuş.

Özellikle doğuma doğru bu belirtiler artıyor ve baba adayı kendini anneyle özdeşleştirir hale geliyormuş. Hani şu doğumhane kapısında '9 doğurdum' olayı yani !!!

Bu sendromun en vurucu tarafı ise yeme alışkanlıklarındaki değişiklik. Özellikle gebeliğin 4.-5. aylarından itibaren annede artan yeme isteği ve iştah , babayı da aynı derecede etkiliyormuş. Yenilen besinlerin miktarı , gün içerisinde yeme sıklığı otomatikman erkekte de artıyor ve 'karım beslensin' diye teşvik edeyim derken baba adayı kendini gereğinden fazla besliyormuş. Tipik olarak Couvade Sendromunun da en belirgin özelliği işte bu. Yani  annenin hamileliği döneminde erkekte görülen kilo artışı ! Bu mantıkla yaklaştığımızda evet , bu sendroma etrafımızdaki bir çok baba adayında rastladığımızı söyleyebiliriz. Misal , 'Ayy canım sütlaç çekti' cümlesine erkeğin verdiği yanıt 'Benim de benim de'  şeklinde olabiliyor. Olabiliyoru da ne,  resmen oluyor !

Diyeceğim o ki , bilim dünyası bu sendromu 1965 yılında keşfetmiş. Ama bizim Türk erkekleri yüzlerce yıldır eşiyle birlikte aşeriyor , hatta abartıp çocuğu kendi bünyesinde büyütüyormuş gibi annenin iki katı yemek yiyor. Eee ne diyorsunuz ?  Bi kalburabastı olsa da yesek. Eşim içerden yanıt verir 'hakkaten yesek ya' !

Yani fotoğraftaki amcanın göbeği gibi , bebek değil , dondurma o !

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski