Beyaz Rengin Dekorasyondaki Hakimiyeti !



Evlerde beyaz dekorasyon modası he geçti ha geçiyor derken , cıkkk ! Hiç niyeti yok gibi gitmeye. Ben ki şu fotoğrafları görene dek gittiğim gördüğüm hiç bir evde beyaz dekoru sevmemiş insanım , bunlara aşık oldum !


Kendimi, şu sırtı basma düğmeli (adına her ne deniyorsa işte) koltuğun üzerine yayılmışken hayal edince pek bir mutlu oldum (kafamda, nasıl temizleneceği üzerine tezler kursam bile!). Hele o pembe-yeşil-siyah desenli yastıklar nasıl da yerini bulmuş. Zaten temelde beyaz varsa , dekorun kalan kısmında bütünleyici olarak mutlaka başka renkler kullanılmalı. Ama renkler dedim bak, siyah değil yani !!!



Örnek ; ben bu siyah-beyaz dekoru beğenmedim. Olmuyor kardeş , beyazın yanına naif , yumuşak renkler yakışıyor.


Renkli kırlentler , renkli halılar yakışıyor . Aynı odaya rengarenk çiçeklerle bezeli vazolar yakışıyor.


Soft pembeler de çok yakışıyor evet. Ama bu dekorda gereğinden az mı kullanılmış ne ? Belki duvarlarda hafif bir pembelik çok hoş olurdu.


Beyaz mobilyaları başka şeylerle canlandırmak da mümkün pek tabii . Çerçeveler , abajurlar , tablolar , saksılar gibi mesela. Nasıl , hoş olmamış mı ? Hele şu ahşap koltuk beni benden aldı...


Ve en güzeli en sona sakladım yine. Şu naif mavinin beyazla uyumundaki huzura bakın. Duvardaki o alakasız fotoğraflar bile bozamamış o yumuşacık havayı. Yine o sırtı basma düğmeli koltuklar , mavi-sarı çiçekler , mavi perdeler , beyaz aydınlatma , duvardaki ayna...Ve benim için en vurucusu , gri-mavi karışımı o parkeler. Ah ahhh ! Bi gri parke yaptıramadım , çok aklımda kaldı çok.

Peki sizin dekorasyonda renk tercihiniz hangisi ? Bu fotoğraflardan sonra fikri değişen var mı ;)

1 Yorumlar

  1. Mobilyalara en çok yakışan renk bence beyaz. Yanına da kahverengi eşlik edince çok güzel duruyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski