Bayram İçin Bilet Bulmanın Püf Noktaları

bayram-bileti
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala şehirler arası yolcu taşıyan otobüs firmalarında hemen hemen tüm illerimiz için otobüs bileti tükenmek üzere.Bu durum her ne kadar işletme sahiplerinin yüzünü güldürse de tatil planlarını çeşitli sebeplerden ötürü yeni planlayıp bilet almak isteyenleri derinden düşündürmektedir.Özellikle arefe gecesi ya da bayram sabahı biletlerinde hemen hemen yer bulmak çok zor.Eğer bayramı komple 9 gün tatil yapacak şeklinde planladıysanız bilet bulma konusunda biraz daha avantajlısınız.
Bilet fiyatları konusunda araştırmalarımda herhangi bir artıi görmedim fakat yakın zamanda tatilini planlayıp bilet arayışında olan birisi olarak otobüs bileti bulmadaki çabamı sizlerle paylaşmak istiyorum.Aklıma gelen tüm otobüs firmalarının internet servislerine girip bilet aradım fakat nafile!!!Hele bulduğum bileti 1 dakika önce internette başkasına kaptırınca o anki sinirimi görmeliydiniz.Daha müşteri hizmetleriyle konuşurken bilet gitti :).Daha sonra aktarmalı planlar bile yaptım ama inanın onlar bile dolu :(Neyse ki 2 günlük araştırmalarım sonucu aradığım bileti tam da istediğim saatte buldum.Bu iki gün bilet ararken ne gibi yöntemlere başvurdum onları sizlere aktarmak istiyorum :
  1. İlk olarak tüm otobüs firmalarının internet sayfalarını ziyaret edin.Elinizde bir liste olması açısından aklıma gelen firmalar : Kamil Koç, Ulusoy, Varan, Metro, İstanbul turizm, Pamukkale, Anadolu Turizm,Uludağ Turizm bunlara ilaveten yöreye ait firmaları da göz atın :
  2. Ufak bir bilgi ama ertesi günün biletleri geceden başlayabilir bu alternatif de aklınızda olsun.Örneğin çarşamba günü yolculuğa çıkmak istiyorsanız çarşambayı perşembeye bağlayan gecedeki biletler de işinizi görebilir.Bu biletlerin perşembe gününde yer aldığını unutmayın.
  3. Eğer İstanbul dan hareket edecekseniz İzmit terminaline bir şekilde gidip ordan da binebilirsiniz.Çoğu firma farklı araç kaldırmakta.Aktarma zordur belki ama bazen tercih edilebilir noktaya gelecektir.
  4. Ara ara otobüs firmalarının internet sayfalarını ziyaret edin.Bazen yolcular vaz geçmiş olabiliyor.Aynı zamanda otobüs arama motorlarını da kullanarak tek bir noktadan arama yapabilirsiniz.
  5. Konuştuğum kadarıyla çoğu firma önümüzdeki hafta ek sefer koyabilirler.Pazartesi den itibaren tekrar kontrol edin.
Evet bu 2 günlük çilemde yukarıdaki yöntemleri denedim ve zafere ulaştım.Bu gibi günlerde yazıhanelerde bir tanıdık olması gayet işimize yarayacak ama azminizi kaybetmeden aramanıza devam etmelisiniz.Tatil için boş yer bulma sıkıntısını çözdükten sonra bilet konusunda tıkanmak eminim canınızı sıkıyordur.
Bu tarz bir durumla karşılaştınız mı?Tecrübelerinizi bizimle paylaşın…

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski