Tatil İçin En Uygun Zaman Hangisi ?


Bu soruyu birkaç açıdan değerlendirmekte fayda var. Tatil için ayıracağınız bütçe, tatil süreniz, hangi mevsimde bir tatil tercih ettiğiniz , tatil zamanını belirleyici en önemli özellikler.

Eğer olaya maddi açıdan yaklaşıyorsanız ve mutlaka sıcak bir tatil istiyorsanız sizin için en uygun zamanlar Mayıs ve Eylül ayları. Tabii tercih edebileceğiniz yerler başta Akdeniz , ardından Güney Ege olmalı. Malum, her iki ayda da en yüksek deniz sıcaklığı Akdeniz ve Güney Ege’de mevcut.  Mayıs ayı tatili hem baharın güzelliği hem de tatil yerlerinin tenhalığı açısından cazip gelse de, siz tatilden dönmüş ve iş yorgunluğuna kapılmışken arkadaşlarınızın tatil fotoğraflarına maruz kalmanız biraz can sıkıcı olabilir. Bu açıdan Eylül, daha tercih edilebilir bir tatil zamanı diyebiliriz. Fiyatlar ucuz, deniz sıcak, hava ılık…Daha ne olsun !


Eğer yaz sıcağından hazzetmiyor ve daha ziyade karlı tatilleri seviyorsanız sizin tatil zamanınız Aralık-Mart arası. Ama bu kez de kar tatili  yerlerinin, fiyat listelerinin kabarık olacağını aklınızdan çıkarmayın. Hem serin hem ucuz bir tatil olsun diyorsanız Kasım ayında Ege bölgesindeki kaplıca yerlerinden birini seçebilirsiniz. Kaplıcaların fiyatları mevsimlere göre büyük farklılıklar taşımayacağı için uygun olacaktır.

Tatil süreniz kısaysa ve mutlaka bir yaz tatili istiyorsanız, para da sorun değilse en uygun zaman tabi ki Temmuz-Ağustos ayları. Tüm yıl boyunca çalışmış ve yalnızca 5 gün-1 hafta gibi bir süre tatili hak ettiyseniz , güneşin ve denizin tadını bolca çıkaracağınız bir yerde tatile gitmelisiniz. Bu da tabi ki Akdeniz ve Ege.

Eğer uzun bir tatil süreniz varsa, mesela birer haftalık olmak üzere iki kere izne çıkma gibi bir şansınız varsa (ki çok ballı biri olmalısınız) o zaman tatilinizi Haziran ve Eylül ayında olmak üzere ikiye bölebilirsiniz. Zamana göre yine maddi olarak uygun bir tatil geçirmiş hem de güneş ve denizden bolca faydalanmış olursunuz. 

tatil için en uygun zaman

‘Her ne zaman olursa olsun, yeter ki tatil olsun’ demeyin. Nihayetinde bu sizin dinlenme zamanınız. En iyi şekilde geçirilebilmesi için en uygun zamanı belirlemek oldukça önemli. Benden anlatması, sizden tercih etmesi. 

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski