Göğüs Değil 'Meme Kanseri'


Göğüs Değil, Meme Kanseri !

İster kibarlaştırmak deyin, ister cinsî niteliklerden arındırmak ! Her iki durumda da ‘meme kanseri’ yerine ‘göğüs kanseri’ terimi yanlış bir kullanım.
                
Göğüs vücudun boyun ile karın arasında kalan kısma verilen isimdir. Meme ise süt kanallarını içinde bulunduran bir tür kompleks dokudur. Bu sebeple ‘meme kanseri’ dediğimizde ifade etmeye çalıştığımız bölge ‘göğüs kanseri’ dediğimizde aklımıza gelenden daha nettir.

Burada uzun uzadıya meme kanserinden korunma yollarını vs. anlatacak değilim. Artık bu konulardan hiç haberi olmayan insanlar bile kanser hastalığının tedavisinde erken teşhisin ne derece önemli olduğunu biliyor. Bir hastalıkla mücadele edebilmemiz için o hastalığı iyi tanımamız gerekiyor. Ve ‘meme kanseri’ni ‘göğüs kanseri’ diyerek tanımak mümkün değil !


Önce kafamızda oluşturduğumuz ‘meme’ fobisini silelim. Sonra nasılsa bu kanserle baş etmenin yollarını öğreniriz.

Bundan sonraki sağlık kategorili yazılarımızda meme kanserinde erken teşhis, tedavi ve korunma yolları üzerine yazılar göreceksiniz. O sebeple kulağımızı alıştıralım, göğüs değil meme kanseri !

2 Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş yazı, insanlar meme deyince ayıp bir şey yaptıklarını düşünüyorlar ne yazık ki Annem 4 yıl önce sağ memesinin tamamını ve koltuk altındaki 4 lenf bezini ameliyatla aldırmak zorunda kaldı, bildiğimiz memeydi göğüsle falan alakası yoktu. Umarım hepimizden uzak olur sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok çok geçmiş olsun. Gitsin bir daha gelmesin. Annenize sağlık diliyorum.
    Evet meme kelimesi konusunda maalesef sorunlu bir milletiz. Umarım bir gün aşarız. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski