Lise Mezuniyet Balosunda Ne Giymeli ?



Son yıllarda üniversite mezuniyet balolarına ilaveten artık liselerde, ortaokullarda ve hatta ana okullarında dahi mezuniyet baloları görmekteyiz. Biz görmesek de gözümüze gözümüze sokmaktalar. Ben ki üniversite ve lise mezuniyetiyle ilgili herhangi bir ön yargısı bulunmayan şahsiyetim, ama diğerleri ne gereksiz ! Hele anaokul mezuniyeti nedir yahu, pess !

Bu ismini zikrettiğimiz balo çeşitleri içinde en cicisi tabii ki lise mezuniyet baloları. Erkekleri es geçelim, giysi seçimi konusunda pek seçenekleri olmadığı âşikâr. Ama ergenliğin içlerine içlerine doğru henüz ilerlemekte, çocukluğu geride bırakmış fakat kadınlığa henüz tam yaklaşamamış kızlarımızın giysileri konusunda söyleyecek bir kaç cümlem var. 



Lise mezuniyet balolarında düzgün bacaklara sahipseniz kısa  elbiseler tercih etmekte yarar var. Çünkü uzun elbiseler (hele ki zayıf, uzun boylu bir genç kızsanız) sizi balo boyunca gereğinden fazla yoracak ve daha da önemlisi yaşınızdan çok daha büyük görünmenize sebep olacaktır. 28 yaşında bir hatun olarak benden size tavsiye, '18 yaşında bir genç kız, neden 25 yaşında bir abla gibi görünmeye çalışır ? Halbuki zamanı gelince o ve civarındaki yaşları istemeseniz de yaşayacaksınız. 18 yaşsa bir daha asla gelmeyecek. Emi yavrucuklarım. Hadi bakiyim.'

Elbisenin boy seçiminden daha önemli başka noktalar var tabii, mesela kumaş seçimi.
Dantel ağırlıklı kumaşlar büyük yüzeylerde çok ağır dursa da küçük alanlara ayrı bir şıklık katıyor bence. Bu siyah elbise de olduğu gibi altı satenle bezenmiş siyah dantelin elbiseye kattığı şıklığa bakın. Bir de bu elbiseyi topuğa kadar uzun hayal edin. Ne çirkin olurdu değil mi ? Bana hak  verdiniz mi ?

Liseden mezun olmanın bir güzelliği daha, çiçekli kumaşlar. Bahar gibi romantik bir his uyandırmak için daha iyisine ihtiyacınız yok !


Bu kızımız tam bir lise mezuniyet balosu kızı. Renk seçimi, elbisesindeki işlemelerin hafifliği, abartısız saç ve makyajı...Diğerleri ayrı konu, onlara sonra deyineceğiz.


Bu kızlarımızın elbiselerini sırf kötü örnek teşkil etsin diye buraya yerleştirdim. Her ne kadar gençliğimizi vurgulamak istesek de hiç birimiz, ilkokul 1. sınıf müsameresindeki kızlar gibi tütü tarzı bir etekle baloya gitmeyelim !


Ve işte benim beğendiğim en şık model. Boy seçimi, rengi, yaka detayıyla oldukça yalın, zarif, naif bir elbise. Belki siyah bant yerine ufak işlemelerin yer aldığı farklı bir bant kullanılabilir. Eğer kendinizi güvenle teslim edebileceğiniz aile dostu bir terziniz varsa, üzerinde çalışılarak oldukça şık hale getirilebilecek başka bir elbise modeli yok, bunu kapın ;)

Her ne giyerseniz giyin, yaşınıza uygun olmasına dikkat edin gençler. Güzin abla nidaları çektirmeyin bana !

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski