Bakılası Halılar !


Halı olayını temelde pek sevmiyorum, yaratılışımda yok ! Düm düz, ter temiz parkeler, döşemeler, desenli seramikler varken halı basit ve cesaretsiz bir dekorasyon tercihi bence.

Cesaretsiz dediğime bakmayın. Öyle enteresan ve ilgi çekici halı tasarımları var ki, alıp eve sermek için Lady Gaga’nın öz güvenine sahip olmak gerek. Bu sebeple hazır hayattayken dünya gözüyle birkaç ilginç halı modeli görüp yazı biter bitmez kendi halılarınızı yadırgayın istedim ! Şu son söylediğim, deniz mevsimi yaklaşmışken içimizi kıpır kıpır yapan bu deniz taşı görünümlü halı için geçerli değil ama.


İçimdeki bu halı antipatisine rağmen beni de etkileyen halı modelleri var tabi. Mesela şunun renklerindeki cazibeye, tasarımındaki farklılığa, albenisine bir bak ! Hele ki beyaz zeminde duruşu 10 numara. Üstelik örgü oluşu da cabası. Yün tığısı ve birkaç renk kalın iple altından kalkabiliriz değil mi hatunlar ?


Bu yapraklı, güllü, dallı bahar modeli içinize huzur verirken ‘ben ille de doğanın kollarına bırakmak istiyorum kendimi’ diyenlerdenseniz bu iki halı tam size göre. Gerçi, benim evimde böyle halılar olsa kendimi doğadaki bir gezginden ziyade ormandaki Zeyna gibi hissederim, o ayrı.


Tabii ben dahil bir çoğumuzun eve sokmayacağı halılar da var.  Yalnızca ilginç olduğu için alıp şu sıra sıra dizilmiş parmak arası terlikten bozma halıyı salonun ortasına koyacak değiliz herhalde !


Ve en güzelini en sona sakladım. Benimle beraber çocukluğunuza dönün istedim. Evde sek sek oynamaya kalkıp apartmanı tepenize toplarsanız sorumlusu ben değilim, aman ha ! 



Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski