Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir


Her ne kadar adına 'çay' dediğimiz ve aslında ismi 'siyah çay' olan bitkiyle 1940 yılında tanışmış olsak da, milletçe kendisine olan bağlılığımız oldukça üst seviyede.

Peki siyah çay dışında da bolca seçeneği olan çayları neden tüketmeliyiz ?

Yeşil Çay : Antioksidan etkisiyle adından sıkça söz ettiren ve detoks programlarının vazgeçilmezi olan yeşil çay tam bir arındırıcı etkiye sahip. Günde tüketeceğiniz 2 fincan yeşil çay vücudunuzda biriken kimyasal kalıntıların atılmasını kolaylaştıracaktır. Böylece kansere karşı doğal bir koruyucu oluşturur. Ayrıca kilo vermeye de yardımcıdır.

bitki çayı faydaları

Ihlamur Çayı : Soğuk algınlığı ve grip vakalarında, içine kattığımız binbir türlü şeyle beraber tükettiğimiz vazgeçilmez çaylarımızdan biri ıhlamur. Kendi hoş kokusu ve yumuşak içimiyle aslında yalnızca kışın değil bahar aylarında da içerek vücut direncimizi arttırabileceğimiz bir çay ıhlamur çayı. Üstelik sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır.

Melisa Çayı : Özellikle uykudan bir kaç saat evvel içeceğiniz bir fincan melisa çayı oldukça yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisiyle çok daha deliksiz bir uyku uyumanızı sağlayacaktır. Stresi azaltmanın yanı sıra, sindirim sistemi problemlerinizi de hafifletir ve mide rahatsızlıklarını azaltır.

Ada Çayı : Bronşit ve astım belirtilerini hafiflettiği gibi menopoz sonrası oluşan hormonal değişikliklerin de hafiflemesine yardımcı olur. Dezenfekte etme özelliği olduğu için özellikle ağız yaraları, boğaz iltihaplanmaları, faranjit gibi rahatsızlıklarda da oldukça etkilidir.

bitki çayı faydaları

Papatya Çayı : Görüntüsü kadar tadı da lezzetli olan papatya çayının faydaları oldukça fazladır. Mide kasılmalarının hafifleterek sabah bulantılarını engeller. Mide ve bağırsak problemleriyle savaşta doğal bir yardımcıdır. Boğaz enfeksiyonları gibi bir takım enfeksiyonları hafifletmeye yardımcıdır. Ayrıca adet dönemi kasılmalarını da azaltır.

Kuşburnu Çayı : En önemli yararı bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bunun yanında kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlatıcı etkisi vardır. Yeşil çay gibi kuşburnu çayı da antioksidan etkiye sahiptir.

Soğuk Meyve Çayları : Yaz aylarında serinlemek için gazlı içecekler yerine,  1 fincan soğuk-buzlu meyve çayı tercih ederseniz, kendinizi çok daha zinde hissedersiniz. Serinlemenin yanı sıra formunuzu ve sağlığınızı da korumaya yardımcı olursunuz.

bitki çayı faydaları


Çay çeşitlerinin ve faydalarının sınırı yok.Siz yeter ki yanına sohbet edecek birilerini bulun :) Çünkü çay, yalnızlığı sevmez !

1 Yorumlar

  1. Soğuk algınlığı başlangıcım olduğu dönemlerde sabah ve akşam olarak ıhlamuru içiyorum. Terlememin artmasına ve öksürüğümün azalarak, balgamı çabul sökmeme çok yardımcı oluyor. Özellikle eczanelerde satılan Nutraxin Ihlamur çayını tercih ediyorum. Demlemesi kolay ve tadını daha iyi alıyorsunuz. Çok kısa sürede de fayda sağlıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski